Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică

Sunt norocosul soț al unei femei frumoase, alături de care trăiesc de prin 2007.

La cât mă pricep eu, femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori și complimente. Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce își doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soției mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijește iar asta m-a motivat și pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală.

Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aș încuraja pedofilia și că aș fi misogin. Să le luăm pe rând.

Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără.

O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia. Nu mă așteptam ca, din tot ceea spun și fac, o metaforă să aibă un astfel de succes după un interviu pentru un show de la TV. Interesant este că interviul nici nu a avut succes, nici pe TV și nici online, în prima săptămână după publicare. Acel interviu a fost reîncărcat parțial pe unele grupuri online și amplificat în ultimele două-trei zile. Crezi că sunt paranoic? Mai multe despre asta, la final.

Chestiunea de mai sus se leagă însă cu altceva ce am spus în acel interviu.

Am criticat public expunerea obezității și celulitei.

Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii și o vedem cu toții. În #IGDLCC am abordat subiectul de mai multe ori cu medici și nu numai. Sunt știri și la TV constant. Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională.

O persoană obeză nu alege să fie obeză dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebați antrenorii de toate felurile câți copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat.

De ce, însă, din tot ce fac și spun asta s-a transformat în scandal, chiar și cu întârziere?

Cum a ajuns o emisiune de cancan atât de relevantă pentru caracterul meu? Ce se întâmplă cu mine de o vreme de apar la câteva luni cu câte un scandal în care aparent jignesc o categorie defavorizată?

Hai să vedem cine lansează însă aceste procese de imagine?

Anatomia lor este aproape identică. O bucată cu potențial se scoate din context apoi ajunge pe Reddit sau pe unele grupuri de facebook. Subiectul este apoi amplificat pe Twitter și facebook de conturi false până prinde tracțiune. Cu puțin noroc, după câteva zile subiectul devine interesant și pentru oameni reali. E o mlaștină și sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume și prenume și nu au mai comentat până acum în limba română.

O bună parte sunt conturi noi sau inactive care nu postează mai nimic cu lunile și anii, au sub 10 urmăritori dar dau like la subiecte controversate, pentru algoritm. Există printre aceste conturi unele mai active. Câțiva se declară deschis comuniști și luptă împotriva vestului. Sunt activi în discuții politice unde inflamează conversația cu opinii puternice. 99% din postările lor sunt în engleză. Câți dintre ei sunt însă oameni și câți sunt boți? Cine îi controlează? Până aflăm, rămâne valabilă regula cu lama lui Ockham. Răspunsul evident este de cele mai multe ori cel real.

Toate astea contează, pentru că un subiect amplificat și distorsionat online a ajuns în lumea reală. Dintre toate subiectele pe care le promovez în podcasturile mele, fix asta a ajuns suficient de important încât să-mi ceară punct de vedere televiziuni de știri. A fost suficient să ne distragă atenția?

În concluzie!

Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă și trebuie pedepsită! Îmi iubesc soția și încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el. Nu luați de-a gata nimic de pe internet și dacă vreți punctul meu de vedere, scrieți-mi direct pe contact at buhnici.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

277 Comments

 1. domnule buhnici, iertat sa fiu dar, după ce am vazut o poza cu „superba” dumneavoastara minora, va anunt ca decat sa am linga mine o „femeie snur”(stiti continuarea), mai bine una mai „plinuta”.

 2. Bună ziua,

  Mă scuzați pentru ce am de gând să afirm.

  Celor de sex masculin și nu numai (nu doamnelor și nu domnișoarelor) lăsați statul în fața laptopului, deoarece voi lăsați sexul feminin să lucreze fizic pe aceeași normă de lucru ca și voi, numai că dumnealor sunt în producție, în magazinele de unde faceți cumpărături, iar voi mergeți la jogging și la fitness și dați search pe internetul de unde nu știți cum ajunge sau poate știți dar tot pe taste apăsați.

  Veți ajunge ca Orban Ludovic, cu politehnica absolvită, cu nicio zi de muncă.

  Părerea mea, celor care vedeți problema cu ponderea mai mare a masei în corpul uman:

  *Alimentele din carne au hormoni de creștere, ce pot să mănânce și tinerele.
  *Puneți mâna pe șurubelniță, pe clești (sfici, patent), pe chei (tubulare, franceză, ș. a.), mașini (nu cu permis de conducere), ci de tăiat, flex, de găurit, bormașină, ș. a. m. d.
  *Iar cei care lucrează în sistemul de sănătate, aceștia care se confruntă cu cazuri, pe care voi media le propuneți în discuție, își vor face treaba așa cum au făcut-o mereu.

 3. 1
  nu ai zis ca “sotia ta arata mult mai tanara”. Ci ai zis “ca pare minora”.
  2
  Ai vorbit despre vergeturi. Care, surpriza pt tine, nu trec la sala si nici nu inseamna obezitate.

  Vai de tine

 4. vad ca lasi doar commenturile care iti convin. sau restul dispar prin magie?
  Nu e despre „corectitudine politica”. nu intereseaza pe nimeni ce iti place tie la o femeie si ce nu.
  sa facem analiza pe text.
  1. ai spus, citez ” sansa vietii mele este sa am o sotie care arata ca o minora”. nu ai zis „pare tanara”. = pedofil libidinos care se uita la copile de liceu pe strada. am terminat cu punctul asta.
  2. nu ai zis nicaieri despre obezitate. ai zis doar despre celulita si vergeturi. ai implicat ca vergeturile ar disparea la sala. (sugereaza iq sub numarul de la pantofi).
  nu isi are rostul sa incerci acum sa schimbi cuvintele folosite. interviul acela a fost inregistrat, sper ca intelegi.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.