Panasonic GH5 vs GH5s – Minusuri și plusuri

În teorie, noul Panasonic GH5s este văzut ca o cameră nouă, fără stabilizare în body. Adică fără acel lucrur cu care s-a mândrit GH5 la momentul lansării sale.

În practică, GH5s este aparatul care va face acapara și mai mult în favoarea lui Panasonic, din felia atât de importantă a profesioniștilor din domeniul video.

Pe scurt, într-un format compact avem un senzor MFT – Micro Four Thirds de 10 Megapixeli, adică mai luminos, un sistem Dual-ISO, comparabil cu camere de genul Sony Alfa 7S sau SII și funcții precum Timecode programabil sau ieșire cu amplificare pentru microfoane de studio. Dacă ți se pare că vorbesc chineză, e bine să știi că aceste camere sunt special gândite pentru filmare, mai ales la interior.

GH5 rămâne în continuare o cameră foarte bună pentru vlog, filmări semi-profesionale și chiar profesionale, însă GH5s va fi prima opțiune dacă ai de gând să lucrezi în regim de producție. Da, chiar și pentru TV, poți scoate semnal 4K necomprimat prin HDMI și mai are multe alte funcții foarte utile la bord.

Mai jos, o discuție informală împreună cu Radu, despre capabilitățile noului GH5s.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Te-ai înscris la GIVEAWAY? Nu vrei un Razer Phone? Sau un OnePlus 5? De ce? – buhnici.ro/giveaway

Ultimele articole

Articole recomandate

7 Comments

  1. Salut George!!! Îți mulțumesc enorm de mult pentru ce ai făcut cu #casabuhnici. Azi la competențe digitale a trebuit să vorbesc la un moment dat despre rețele(ce se poate conecta la o rețea, cum pot fi controlate, avantaje) Așa că am scris cam o pagină și jumătate despre proiectul #casabuhnici.
    O întâmplare interesantă când ies de la examen mă întreabă un prieten -Mă, la subiectul 2 ex 3 ce trebuia să scriu? Eu- Aaa, simplu… Casa Buhnici! :D
    Mult succes în continuare!
    P.S. Eu am luat Avansat, prietenul meu începător. Și acum îmi spune -Deci tu chiar ai scris despre casa lui la examen? Mă apuc și eu să mă uit!

  2. Salut as vreu o parere despre ce telefon sa imi iau ca nu stiu sa ma decid dintre Samsung Galaxy J5 (2017) si Huawei P9 Lite 2017 ca nu prea stiu care ar fi mai bun, ca samsung am mai avut dar Huawei inca nu si nu stiu la ce se pricepe. Si as vrea o parere despre ce telefon sa imi iau dintre aceste doua, care ar fi mai bun si mai rezistent ?

  3. Salut George,te rog rezolva dilema multora dintre noi pentru achizitia unei camere foto/video cu aceleasi specificatii dintre marcile Nikon si Canon.Multumesc anticipat !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.