KIA OPTIMA – O coreeană americană rătăcită în România

Kia Optima (www.buhnici.ro)

Într-o competiție „Miss Clasa Medie”, Optima ar termina cu locul doi, o șampanie și coroniță din plastic. E clar una dintre cele mai frumoase mașini pe care le poți cumpăra în România. Ambalajul e senzațional și-ți dă senzația de mai mult decât o mașină de 20 și ceva de mii de euro.

Extazul ți-e tăiat rapid de interior. Totul e la XXL. Butoane imense, de centrală nucleară. Pe scaunul șoferului încape lejer o familie. Volanul are mai multe butoane decât toată planșa unui avion de vânătoare. Place americanilor, clar nu e pe gustul românilor sau europenilor.

Apoi vine motorul și cutia. Împachetate corect pentru autostrăzile americane și coreene. Dar, nu funcționează în traficul românesc. Cutia schimbă greoi iar motorul e forțat la fiecare plecare de la semafor. În oraș va deveni obositoare. Dar mai bine te lămurim în testul video. Nu ar strica să dai click și pe reclame dacă vrei ca testele să rămână gratis. Prietenii știu de ce.

E perfectă însă la drum lung. Cruise. Mașina e relaxantă, nu îți cere și nici nu vrea să fie călcată. Lasă timp suficient celor de pe stradă să îți admire mașina.

Ultimele articole

Articole recomandate

65 Comments

 1. Kia Optima 1.7 DSL este o masina americana cu motor european. La cum arata, Kia Optima merita un motor turbo diesel de 2.2 L si cca 180 cp. Cu motorul de 1.7 DSL, Optima pare o masina submotorizata.

 2. Vezi ca risti blocarea reclamelor de catre google: „Nu ar strica să dai click și pe reclame dacă vrei ca testele să rămână gratis.”
  Indemnul la click pe reclame este strict interzis. Eu stiu prea bine :((

 3. @George Buhnici
  Daca e sa nu ti cont de ce cred altii si sa alegi doar ce consideri ca e bine facut (cap – coada), dintre toate masinile non-premium din clasa medie nu e asa ca ai alege Honda Accord in defavoarea concurentei ?
  Din toata lista asta, eu asa alege Accord.
  Top-l meu ar arata asa:

  1 – Honda Accord
  2 – Mazda 6
  3 – Citroen C5 (pt. cine vrea confort sporit)
  4 – Opel Insignia
  5 – Hyundai i40
  6 – Kia Optima ( A primit un facelift de curand…e mai aranjat la interior)
  7 – Renault Latitude
  8 – Peugeot 508
  9 – VW Passat
  10 – Skoda Superb
  11 – Ford Mondeo
  12 – Toyota Avensis

 4. Sunt 3 variante de motoare pe masina.

  Unul are (aceasta pe care o testati)
  A doua are 165 de CP si este pe benzina
  Si mai este si a treia echipare de 190 de CP (dar am inteles ca sunt hibride) tot pe benzina si cea de-a treia.

  Ar fi tentant 200 de CP pe masina asta pe benzina cu o cutie manuala.

  PS: cea de 190 de cp si 165 au cutii CVT (Un minus as zice eu).
  Dar imi place exteriorul la masina. Nu ma uimeste interiorul dar nah… USA style.

 5. Salut George!
  Vreau sa incep prin ati spune cel mai socant lucru pe care l-am vazut in video-ul de prezentare al Kia Optima, si anume aparitia acelui baiat. Alta era calitatea review-urilor de alta data.

  In iulie imi voi cumpara o masina noua si sunt foarte aproape sa raman la Kia Optima.
  Inca nu si ce versiune de motorizare. Masina o voi cumpara din Dubai caci aici locuiesc. Sunt doua motorizari: Theta Ⅱ 2.4 MPI Engine si 2.0 MPI Engine. Ce imi poti spune despre aceste doua motorizari?
  Din 2013 si pana azi au fost sesizate probleme la masina asta?
  Alte sfaturi sau informatii sunt binevenite.

  Sanatate

 6. Salut! Detin o kia optima in UAE doar ca o am pe motorul de 2.4 benzina …. din punctul meu de vedere este o masina super ok …. bine ca au bagat-o si in romania pacat ca e doar o singura motorizare…. Multa bafta!!

 7. Salut tuturor am o Kia Optima din 2012 concept ..! Nu stiu ce am avut in cap Frumusețea ei atit dar in rest Lasa de dorit , este diesel am fost cu ea in tara din Spania si in Ungaria deja a inceput sa bată planetară dupa dreapta data si rulmenți .! Este de rahat ..! Am 16,000 de km cu ea este in garaj .! Dar e foarte obositoare la condus nu ai vizibilitate e mare ..? Deci nu ..! Nu e ptr europeni .! In rest nuti face nimeni nimic la ea ? Garanție nai sa vezi ? Decit pe hirtie atit .? Politica de la Kia este schimba piesa de la masina ta si o pune la a mea si invers depinde care are mai putini km .? Nu vor sa cheltuie bani sa schimbe piese noi ? Nai sa vezi ..! Deci nu .! E buna de rahat .! Vreau sa o vind .! Masina e ținuta in garaj la caldura ca in casa la subsol .! Nu am încredere in Ya sub nici o forma .! Mai încredere am in Nissan de 25 de ani vechi din 92 pe benzina carburator e super Ok nissanul .! Kia e de kaka ni Kia ..? Kaka au greșit astia cind Ya zis Kia ? Da merita sai spună kaka e mai bine pregătită de kaka

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.