OPRIȚI TOCITUL – VIN ROBOȚII ÎN ȘCOLI!

Nu vă alarmați. Nu vorbesc despre un scenariu din RoboCop sau vreo altă distopie. Copiii noștri nu sunt într-un astfel de pericol. Există, totuși, un pericol: Imaginează-ți următorul scenariu: Copilul tău copiază la o lucrare de control. Ia notă mare, media 10 la Matematică. Trece și bacul cu aceeași tehnică. Ajunge, în cele din urmă, la interviul de angajare. Ce știe el să facă, concret? Să păcălească un sistem învechit, sigur. Tot respectul pentru asta. Dar și-a furat singur preșul de sub picioare. Viața de adult este una în care nu prea îți merge să copiezi.

Exemplul ipotetic pe care l-am dat are un sens: inteligența artificială în contextul educației poate părea o idee proastă. Și este, dar doar dacă e folosită greșit. Dacă un elev își va face temele doar folosind ChatGPT, da, informația va trece pe lângă el. Însă, dacă va folosi tool-urile disponibile pentru a își scurta procesul de învățare, nu va câștiga doar timp, dar va avea un avantaj față de colegi. La fel e cazul și pentru dascăli.

Am dezvoltat pe larg subiectul în materialul de mai jos:

Îți mulțumesc dacă mă urmărești și, în mod special, dacă ești membru pe canalul meu de YouTube!

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Asta până când robotul va fi „reeducat” prin reglementare excesivă și nu va apuca să se maturizeze așa cum se întâmplă și cu inteligența „neartificială”. Pe când un articol despre noul Bing?!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.