OPRIȚI TOCITUL – VIN ROBOȚII ÎN ȘCOLI!

Nu vă alarmați. Nu vorbesc despre un scenariu din RoboCop sau vreo altă distopie. Copiii noștri nu sunt într-un astfel de pericol. Există, totuși, un pericol: Imaginează-ți următorul scenariu: Copilul tău copiază la o lucrare de control. Ia notă mare, media 10 la Matematică. Trece și bacul cu aceeași tehnică. Ajunge, în cele din urmă, la interviul de angajare. Ce știe el să facă, concret? Să păcălească un sistem învechit, sigur. Tot respectul pentru asta. Dar și-a furat singur preșul de sub picioare. Viața de adult este una în care nu prea îți merge să copiezi.

Exemplul ipotetic pe care l-am dat are un sens: inteligența artificială în contextul educației poate părea o idee proastă. Și este, dar doar dacă e folosită greșit. Dacă un elev își va face temele doar folosind ChatGPT, da, informația va trece pe lângă el. Însă, dacă va folosi tool-urile disponibile pentru a își scurta procesul de învățare, nu va câștiga doar timp, dar va avea un avantaj față de colegi. La fel e cazul și pentru dascăli.

Am dezvoltat pe larg subiectul în materialul de mai jos:

Îți mulțumesc dacă mă urmărești și, în mod special, dacă ești membru pe canalul meu de YouTube!

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Asta până când robotul va fi „reeducat” prin reglementare excesivă și nu va apuca să se maturizeze așa cum se întâmplă și cu inteligența „neartificială”. Pe când un articol despre noul Bing?!

  2. Fără a fi necesar să ne alarmăm, este important să recunoaștem că inteligența artificială în educație este o realitate și că numeroase platforme educaționale o integrează pentru a beneficia atât elevii, cât și profesorii. Această evoluție nu trebuie percepută ca pe o amenințare, ci mai degrabă ca pe un instrument intuitiv și inovator în procesul de învățare, adaptat la era inteligenței artificiale și la schimbările din modul în care petrecem timpul pe internet. de exemplu Twinkl.ro oferă o gamă variată de instrumente bazate pe inteligența artificială, menite să susțină atât elevii, cât și profesorii în procesul lor de învățare și predare, de la IA pentru Redactarea Rapoartelor, IA pentru Planificarea Lecțiilor. Posibilitățile sunt infinite. Acesta este doar inceputul IA si rolul său în viitorul educației.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.