OnePlus 7 PRO- DUPĂ O LUNĂ – MERITĂ SAU NU?

A trecut mai bine de o lună de când am pus mâna pe OnePlus 7 Pro. Atunci i-am făcut un review după câteva zile, și v-am spus ce știe și ce promite să facă. A venit vremea pentru discuția importantă, ce a reușit să livreze din acele promisiuni și pe câte dintre ele le-a încălcat. Am instalat pe el toate aplicațiile pe care le aveam și pe vechiul telefon. Absolut toate, pe cele de casă, de bancă, și chiar și aplicația de Tesla. Îmi este mai comod să țin la mine un singur telefon, acum că poți folosi două SIM-uri aproape pe toate.

Ce îmi place la OnePlus 7 Pro

La prima vedere, extrem de rapid, fluid, performant. Cei 12 GB RAM își fac simțită prezența mai ales atunci când aplicațiile nu sunt atât de bine optimizate și mănâncă foarte multă memorie. Stocarea este arhisuficientă și este una dintre cele mai rapide. Probabil cea mai rapidă de pe un telefon la momentul actual. La 512 GB trebuie să fii foarte dezorganizat ca să nu îți ajungă memoria.  Adică să filmezi în continuu în 4K și să nu mai ștergi nimic.

Din punct de vedere semnal și convorbiri, din nou, nici o problemă, se descurcă excelent pe toate continentele pe care l-am luat. Acum mă întorc din Taiwan, și acolo l-am folosit cu două SIM-uri simultan. Nici o problemă. Mă încântă în mod deosebit display-ul de 90 Hz. Superb. Modul cum se mișcă toate icoanele, meniurile, totul e mai rapid și desigur mai fluid, mai natural. O bilă mare albă pentru acest aspect.

Ce nu îmi place la OnePlus 7 Pro

Faptul că e mare, gros și greu. Depășește acele limite pe care mi le-am impus și nu cred că nu am de ales. Există alte telefoane mai subțiri, mai ușoare și la fel de rapide.

Au fost câteva probleme software, unele atingeri fantomă pe marginile ecranului. Se pare că era de la NFC, iar ultimul update de software le-a rezolvat complet. La fel și camera foto, mult mai stabilă, mai rapidă și cu o sensibilitate foarte bună chiar și pe întuneric. Nu pot să spun că este cea mai bună, nu este. Dar e acolo în top 10 camere foto și video. Sunt câteva funcții aproape inutile cum ar fi modul de noapte. Nu face mare lucru față de o fotografie standard, de aceeea nu l-am folosit.

Cel mai mare impediment al acestui telefon? Bateria! E ca la un iPhone. Da, se înarcă foarte rapid, dar nu pot să stau legat de priză cu încărcătorul masiv din dotare. Mai e de lucru la power management și cred, sper că se va rezolva parțial și această problemă.

Ultimele articole

Articole recomandate

7 Comments

 1. Salut George! Sunt inginer in domeniul telefonie mobila si de 2 ani lucrez pentru Samsung la Dublin. Referitor la ecranul S10+ vreau sa te informez ca desi samsung nu spune asta , sunt 3 categorii diferite calitativ care s-au pus pe s10+ si ma tem ca cel de care te-ai bucurat tu timp de o luna, nu a fost cel mai bun ecran folosit pe acest device . Vei avea un soc cand vei folosi pe cel de calitate superioara ! Salutare si apreciez tot ce faci !

 2. Daca duci telefonul pe un ecran alb si il vei misca in diferite pozitii fata de unghiul vizual vei vede ca acel telefon face o umbra rosiatica asemanator vechilor ecrane LCD . Asta este confirmarea faptului ca telefonul de la tine are un ecran de o calitate inferioara . Salutare !

 3. Buna ziua,

  Referitor la remarca „Sunt câteva funcții aproape inutile cum ar fi modul de noapte” nu sunt in totalitate de acord. Am facut cateva poze in modul de noapte, in intuneric aproape complet (undeva pe langa castelul Peles), iar pozele au iesit destul de ok. Desigur, timpul de realizare a pozelor a fost destul de mare, aproape 5-6 secunde, dar a meritat din punctul meu de vedere (nefiind profesionist sau prea exigent). Imaginea are o usoara tenta albastra, dar probabil datorita modului de fotografiere… Rezolutia difera, 4000×3000 fata de 6752×3782 (ambele pe wide).
  Legat de problema cu incarcatorul…nu o vad ca pe un impediment, mai ales ca se incarca rapid si pot sta 2 zile fara sa il incarc din nou (Am 39 de ore de utilizare si suntla 54% – consumatori: convorbiri, facebook, whatsapp, instagram, 9gag, browser, maps/waze, poze).

  Intr-adevar, este destul mare si mai greu (cateva grame) decat alte telefoane care pot face acelasi lucru, dar din pct meu de vedere, este mai ieftin. Cel putin comparativ cu iPhone (nu sunt fan si nici nu voi fi,..) Samsung si Huawei. Ultimul insa are mega avantajul camerei de la P30…si pentru cativa banuti in plus merita, in schimb, diferente doar estetice.

  Cu stima,
  Sebastian Vintila

 4. George nu cred că există telefon PERFECT dar opinia mea la ce îți oferă OnePlus 7 Pro având în vedere că este și mai ieftin decât un S10 eu zic că la ora actuala e cel mai bun telefon

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.