Omorâm industria auto cu intenţii bune

Cel mai recent editorial pe care l-am scris pentru ProMotor.ro. Lectură plăcută:

Primul ministru ne anunţă plin de optimism: din martie reîncepe programul de înnoire a parcului auto, renumitul „Rabla”. Nu pe 1, nici pe 31 martie. Undeva prin martie. Bun! Mai aşteptăm…

Ministrul mediului ne anunţa la instalare că desfiinţează taxa pe poluare, renumita „taxă auto”. Tot ce e a fost în stare să ne mai spună între timp este că va fi altfel şi… ceva mai mică. Bun! Mai aşteptăm…

Şi uite aşa toată ţara s-a pus pe aşteptare. Nu mai vindem nimic din reprezentanţele auto. Un director de vânzări Mercedes îmi spunea cum a dat în ianuarie patru maşini comandate de prin noiembrie anul trecut. Însă nici Dacia, Renault sau Ford nu se simt mai bine. Şi veţi spune că e de vină criza economică.

Este întradevăr de vină o criză, dar sigur nu este 100% economică.  …mai mult

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

 1. BAI BUHNICI INCEPI SA MI FI ANTIPATIC.DACA TU AI UN JOB BUN SI ITI PERMITI ORICE MASINA ASTA NU INSEAMNA CA TREBE SA GENERALIZEZI SI SA FACI TU PE DESTEPTU SA LAUZI LOGANU CARE TOATA LUMEA STIE CA NU I O MASINA BUNA SI MERITA MAXIM 5000 DE EURO DA?? EU CU SALARIU DE 10 MILIOANE DE UNDE MATA SA MI IAU O MASINA NOUA? IMI AUDC SI EU UN HARB CU EURO 2 .

 2. Domnilor, domnilor, sa avem putintica rabdare!
  Acu’, eu nu-i iau apararea lui Buhnici, dar omul asta n-a zis nici de bine, nici de rau de dacia, ba mai mult ne-a dat prilejul sa ne expunem parerile, asa ca , cel putin eu, nu cred ca merita sa-i spunem de rude, etc.
  Omul nu arata dect ca la nivel de conducere a statului domneste incoerenta si bajbaiala! Atat. Daca voi ati citit si printre randuri, imi cer scuze, eu sunt mai redus mintal….
  E clar ca guvernul habar n-are ce sa faca! Doar nu ati vrea sa zica dom’ Boc secondministru ceva care sa-l supere pe primul om in stat si in toate cele. Mai bine bajbaie, mai zice si el cate ceva, ca doar nu-l soare gura sa promita!
  Eu asta am citit, poate nu am vazut eu bine, dar asta e parerea mea!Am si eu dreptul la o parere nu? Ca doar deaia au murit oamenii aia in ’87 in Brasov, 89 Bucuresti si Timisoara!

 3. Nu ma pricep la masini,am permis de 10 ani,am avut masina,am terminat cu ea,nu ma omor dupa ele,dupa parerea mea sunt prea multe masini,strazile sunt din ce in ce mai mici,nu suntem la zeci de km. de serviciu cum se intampla in alte tari sa circulam in draci,cei mai multi le tin de design,masina trebuie sa aiba utilitate,si inca ceva multi nici nu stiu sa conduca,chinuie masina…Apropo Loganurile invadeaza Europa,ce ziceti?

 4. …George, am citit articolul şi văd că ai zis cam… nimic ?!? Adică de-asta stagnează sau chiar sunt invizibile vânzările auto ? Că aşteaptă românu’ să zică guvernul „bă, începând cu data x derulăm programul rabla şi cu data y taxa va fi de z RON” ??? NU, George, nu. Nu se mai bagă bani în maşini când urlă toţi crizăăăă. E foarte simplu. E criză. E foame de bani, Puya dixit. Ce trebuie făcut ? Recunoscută criza şi efectele şi măsuri contraceptive şi preventive, chiar cu riscul ieşirii în pierdere, dar măcar să se asigure rulajul banilor şi bunurilor. Doar afară se pot face oferte tip „Cumperi o maşină şi a doua e moca” ? Dealeri auto, puneţi mâna şi ofertaţi mai cu tupeu stocurile, că dracu’ se mai atinge de ele, altfel… Omorâm industria auto cu lipsa de iniţiativă vis-a-vis de stocurile care cresc interminabil. Nu scazi din profitul nesimţit de care-ai beneficiat până acum, nu plătesc. Tu chiar crezi, dealerule auto, că eu nu am deloc habar cam ce înseamnă costuri pentru o maşină de serie şi cam cât profit ia constructorul din vânzări, întreb eu retoric ?!? PS: Scuze de logoree…

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.