Categorie: Editorial

Oglinzile, croitorul și popa (1 din 3)

Să ne înțelegem. Nu sunt genul habotnic sau dornic să impresioneze audiența, cel puțin nu dincolo de orele de serviciu. Am vrut să fiu lângă un om care mi-a fost alături la începuturile carierei și mi-a dat la nevoie și două șuturi spre înainte, pentru ca în timpul liber să îmi arate prietenie nelimitată. Așa că ar fi trebuit să fie cel mai frumos weekend de anul acesta… Ce bucurie mai mare decât să fii nașul unuia dintre cei mai apropiați prieteni?

Nu se va repeta curând și nu neapărat pe motiv de prieteni puțini. Sincer, m-aș topi să pot lega încă vreo două familii neoficializate încă. Problema este că toată bucuria este de fapt o aventură nu doar costisitoare ci și păcătoasă de-a dreptul. O aventură care te duce la limită. Pe mine m-a ispitit să înjur de vreo trei ori.

Oglinzile inutile

”Hai să mergem să luăm un tort pentru musafiri.” Zis și făcut. Ies din bloc și dau să urc în mașină. ”Auzi, dar tu nu ai oglinzi la mașina asta?” Spiritul de observație al soției intrată în rol de nașă mă trezește precum un espresso dublu, fără lapte și zahăr. ”Mda… Aveam aseară.” 

Așa mi-a trebuit, mă gândesc. Ce om normal la minte ia în drivetest, tocmai în weekend-ul când nășește, un Mercedes? Degeaba l-am parcat în buricul Bucureștilor, în fața celui mai scump hotel, lângă ghereta unui agent. Cele doua piese au dispărut din oglinzile rabatate complet, fără urme de forțare, fără fire rupte și fără amprente. Asta am aflat mai târziu la poliție, după două ore de alergătură între secția de accidente ușoare și cea de poliție. Grupa de criminaliști era puțin ocupată cu un apartament spart, așa că am plecat ca să am unde reveni după încă o oră. Am zis mulțumesc că mi-au dat dovada pe loc, și nu în 30 de zile cum ar fi cerut legea, apoi am plecat bucuros că am rezolvat prima problemă cu care fusesem binecuvântat în ziua nunții.

M-am rugat Bunului să fie ghinionul care s-a spart, dar nu aveam de unde să știu că încercările mele erau abia la început. Apropo! Din pățania asta am învățat că singura variantă rapidă când nu ai oglinzi este să conduci mai repede decât ceilalți. Nu sună tocmai legal, dar în combinație cu un sternocleidomastoidian elastic, e singura soluție de avarie…

urmează Oglinzile, croitorul şi popa (2 din 3)
Oglinzile, croitorul şi popa (3 din 3)