Oglinzile, croitorul și popa (1 din 3)

Să ne înțelegem. Nu sunt genul habotnic sau dornic să impresioneze audiența, cel puțin nu dincolo de orele de serviciu. Am vrut să fiu lângă un om care mi-a fost alături la începuturile carierei și mi-a dat la nevoie și două șuturi spre înainte, pentru ca în timpul liber să îmi arate prietenie nelimitată. Așa că ar fi trebuit să fie cel mai frumos weekend de anul acesta… Ce bucurie mai mare decât să fii nașul unuia dintre cei mai apropiați prieteni?

Nu se va repeta curând și nu neapărat pe motiv de prieteni puțini. Sincer, m-aș topi să pot lega încă vreo două familii neoficializate încă. Problema este că toată bucuria este de fapt o aventură nu doar costisitoare ci și păcătoasă de-a dreptul. O aventură care te duce la limită. Pe mine m-a ispitit să înjur de vreo trei ori.

Oglinzile inutile

”Hai să mergem să luăm un tort pentru musafiri.” Zis și făcut. Ies din bloc și dau să urc în mașină. ”Auzi, dar tu nu ai oglinzi la mașina asta?” Spiritul de observație al soției intrată în rol de nașă mă trezește precum un espresso dublu, fără lapte și zahăr. ”Mda… Aveam aseară.” 

Așa mi-a trebuit, mă gândesc. Ce om normal la minte ia în drivetest, tocmai în weekend-ul când nășește, un Mercedes? Degeaba l-am parcat în buricul Bucureștilor, în fața celui mai scump hotel, lângă ghereta unui agent. Cele doua piese au dispărut din oglinzile rabatate complet, fără urme de forțare, fără fire rupte și fără amprente. Asta am aflat mai târziu la poliție, după două ore de alergătură între secția de accidente ușoare și cea de poliție. Grupa de criminaliști era puțin ocupată cu un apartament spart, așa că am plecat ca să am unde reveni după încă o oră. Am zis mulțumesc că mi-au dat dovada pe loc, și nu în 30 de zile cum ar fi cerut legea, apoi am plecat bucuros că am rezolvat prima problemă cu care fusesem binecuvântat în ziua nunții.

M-am rugat Bunului să fie ghinionul care s-a spart, dar nu aveam de unde să știu că încercările mele erau abia la început. Apropo! Din pățania asta am învățat că singura variantă rapidă când nu ai oglinzi este să conduci mai repede decât ceilalți. Nu sună tocmai legal, dar în combinație cu un sternocleidomastoidian elastic, e singura soluție de avarie…

urmează Oglinzile, croitorul şi popa (2 din 3)
Oglinzile, croitorul şi popa (3 din 3)

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. E cel mai prolific business. Hotii de oglinzi își fac singuri ‘cerere pe piață’. Ceva fantastic. Dacă o lună se țin doar de C-Klasse, va fi liniște pe biața bursieră bmw-istă.

 2. @VWladone – Da de acord cu tine dar aici simți ca trăiești intens :) ai parte de experiențe ca în jungla amazoniana , depinde aici și pe unde mai ajungi.

  P.S. Nu uita sa iți încui ușile la mașina când te afli în trafic .

 3. @Marian Andrei – mi-au fost oferite la distanță de două intersecții. Ghici ce am ales? Plângere la poliție sau subvenționarea bugetului de consum al hoților?
  @Daniel – ai intuit bine… Să vezi partea a doua. Iar apoi ne scandalizăm în partea a treia.

 4. @GB

  Mare ti-a fost surprinderea cand ai observat lipsa oglinzilor, dar mai mare mi-a fost surprinderea cand am dat sa plec la munca si am coborat in fata blocului si am zis…

  Aici era masina, aici era sigur!!!

  Din pacate speranta mea de a o gasi la cei ce se ocupa cu ridicarea de masini, cu toate ca aceasta a fost parcata regulamentar, a fost naruita dupa 2-3 telefoane.

  Uite asa un inceput de zi greu se transforma in unul foarte greu/sinistru. Dupa o scurta vizita la sectia de politie aflu cu uimire cat de norocos am ajuns sa fiu…masina mea a fost victima singurului furt din ultimele 3 zile.

  Ca sa prezint toata situatia si sa inchei, era vorba despre un auto bmw 318 generatie mai veche, proprietatea sefului, care din fericire a fost gasit dupa 3 zile, cu iala stanga si contact pornire spart/fortat, casetofon lipsa, si doua perechi de incaltaminte proaspat cumparate ale prietenei(cea mai dezamagita de toata situatia).

 5. oglinzile se pot inscriptiona cu numarul de inmatriculare al masinii, cu VIN-ul etc.
  marcarea se face prin sablare chimica (se poate executa fara demontarea oglinzilor), sau prin gravare laser.
  in bucuresti, manevra asta costa cam 40 de lei si dureaza 30 de minute.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.