Categorie: GADGET

Nubia RedMagic 6 – Telefon de gaming accesibil

Un telefon de gaming ar trebui să aibă următoarele caracteristici: să fie rapid, dotat cu cel mai puternic procesor de pe piață, să aibă stocare rapidă, un ecran excelent și chiar memorie RAM suficientă. Aici ai putea să încadrezi cam toate telefoanele de top de la producătorii mari. Nu este însă suficient, pentru a fi declarat un telefon ”de gaming” în 2021, mai ai nevoie de un touchscreen foarte rapid, vreo două butoane haptice pe partea stângă a telefonului și eventual un software de control și screen recording.

Nubia RedMagic 6 bifează toate aceste cerințe, și chiar aduce câteva lucruri în plus. Unul dintre ele este ventilatorul intern care face o treabă bună în răcirea componentelor. Nu este rezistent la apă și nu cred că mă deranjează acest lucru. Apoi, ar trebui să aibă un set de accesorii care să îți facă experiența de gaming mai ușoară. La acest capitol dă greș, pentru că ventilatorul extern este o glumă, este ineficient și se mai alimentează și din portul USB al telefonului, acolo unde ții de obicei mâna dreaptă când te joci cu el pe orizontală.

Căștile sunt decente, au mult bass, însă cam atât. Iluminarea RGB de pe ele consumă deja multă baterie și nu pot să le recomand pentru altceva decât pentru modul cum arată. Per total, mă bucur că prețul nu este unul de top, și la 600 de euro poți cumpăra un telefon construit bine cu performanțte foarte bune în jocuri. Nu cred că a observat cineva apropo, că nu am spus nimic de camera foto. Merită să o menționăm? Așa am zis și eu.