Categorie: GADGET

Noul meu laptop? – Yoga C930 Glass [UNBOXING & REVIEW]

Fiecare dintre noi are un gadget preferat, nu? Deși îmi plac foarte mult telefoanele, tehnologiile noi, și probabil orice gadget care funcționează pe bază de curent, laptop-urile au un loc aparte în topul preferințelor mele. Asta pentru că sunt poate, puțin mai exigent cu nevoile mele. Am nevoie de un laptop suficient de performant cât să poată susțină un monitor 4K la rezoluție maximă, și să nu gâfâie cu 10, poate chiar 20 de tab-uri deschise în Chrome. Deși realizez că ultima parte poate deveni o provocare chiar și pentru un desktop destul de actual. Adică de anul acesta, dacă nu ai suficientă memorie RAM.

Am renunțat deja de mai bine de un an la MacBook Pro-ul meu de 15 inci pe care îl îndrăgeam deja destul de mult dintr-un simplu motiv: era prea greu! Iar spatele meu nu întinerește. Da, aș putea lăsa laptop-ul la birou, însă să fim serioși, tot pe el suntem mai productivi. Mai ales dacă este legat la un monitor 4K de 32 de inci. Aveam nevoie de o ”unealtă” cu o construcție și o performanță cel puțin la fel de bună ca a MacBook-ului. Am ajuns la ThinkPad X1 însă mă dezvantaja și aici un lucru: autonomia bateriei. E drept, optasem pentru un display de tip OLED. Culori excelente însă un consum destul de mare de energie.

Acesta este Lenovo Yoga C930 în două variante. Cu un panou de aluminiu, și cu panou de sticlă, Gorilla Glass mai precis. La nivel de configurație este de 2018, adică un Core i7 8550U cu nu mai puțin de 6 nuclee și 12 fire de execuție, un procesor destul de calm la 1.8 GHz dar care poate urca lejer până la 4.0 GHz atunci când am nevoie. Și am nevoie, numeroasele tab-uri din browser își spun cuvântul, chiar dacă vorbim de Microsoft Edge și nu de Chrome. Încerc și eu o tranziție și până acum sunt mulțumit.

Memorie RAM e suficientă, 16 GB deși cred că poate urca până la 32 GB la nevoie, iar stocare avem din plin. 1 TB pe cel mai rapid SSD posibil pe un laptop. Chiar 2 TB dacă mai ai răbdare până în 2019. Eu te sfătuiesc să mergi însă pe un 256 GB sau chiar 512 GB dacă ai nevoie. E suficient pentru lucrurl de zi cu zi. Mai faci și tu ordine din când în când în folder-ul de download-uri și librăria de filme și muzică o ții pe Spotify și Netflix.

Da, nu este ieftin, însă dacă urmărești video review-ul de mai jos, vei realiza că la nivel de construcție, și funcții pe care le deține, depășește chiar după părerea mea un MacBook. Comparația o fac desigur la prețul la care ai cumpăra un MacBook Pro de 13 inci, cu touchbar. Nu vreau să învrăjbesc taberele, știu că sistemul de operare de la Apple este mai bine ”închegat” și funcționează ceva mai bine, pe de altă parte însă, Windows 10 deja a ajuns la maturitate, și nu mi-a făcut nici un fel de probleme de mai bine de o lună de zile de când îl folosesc.