NOKIA 4.2 – MERITĂ SAU NU?

Nu o spun cu nici un fel de răutate în glas. Am văzut și telefoane mai bune decât Nokia 4.2, aceasta este realitatea. Această afirmație o fac desigur din prisma a ceea ce oferă și a prețului. La prima vedere pare un telefon foarte atrăgător, construit bine, cu niște specificații decente, însă, însă, are câteva neajunsuri.

Pe scurt, acesta este un Android 9 din segmentul Android One, adică acele telefoane care vor primi update cel puțin un an și jumătate de la lansare. Ecranul are 5.71 inci cu o rezoluție HD+, însă nu este prea luminos, și stă destul de slab la unghiuri de vizibilitate. Procesorul este unul decent, un Snapdragon 439, un fel de 435 cu puțin mai mult mușchi atunci când are nevoie de ei. Jocurile merg decent pe el, deși la rezoluție scad destul de mult ca să poată rula fluid. Memorie 3 GB RAM și 32 GB stocare, plus un slot separat de microSD pe lângă cele două lăcașuri de SIM sunt… să zicem ok. Deși 4 GB și 64 GB de stocare mai rapidă ar fi fost mai indicate.

Problema pe care o am cu el e chiar din cauza display-ului care trebuie ținut destul de sus la capitolul luminozitate, și asta are un impact negativ asupra autonomiei. Bateria are 3000 mAh, însă după cum bine știm, ecranul consumă cel mai mult curent pe orice dispozitiv cu ecran. Se încarcă și foarte lent, în 3 ore ajungi de la 0 la 100% și asta cam pune capac. Cum spuneam, găsești și mai bune, cel puțin deocamdată. Dacă prețul lui scade pe la 100 de euro, să zicem un 500 de lei, hai 550 lei, atunci putem avea altă discuție.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.