Categorie: GADGET

NAIM MU-SO QB – Singura de care ai nevoie! [UNBOXING & REVIEW]

Aceasta este Naim Mu-So Qb, singura boxă de care ai nevoie dacă nu vrei ca sistemul audio să îți ocupe tot spațiul din noua garsonieră sau apartament pe care abia l-ai amenajat. Să îți explic.

Până acum, Bose a fost în mare parte lider de piață alături de Sonos, pentru segmentul audio premium de boxe mici dar care pot umple cu succes o cameră mare. Lupta pentru acest segment a luat amploare în ultimii ani, și asta îmi place. Așa se creează și mai multă concurență și scad desigur și prețurile. Cum se întâmplă și în cazul de față, acest Naim Mu-So QB este doar 2700 de lei la avstore.ro, de unde am împrumutat-o și noi pentru a v-o prezenta.

Ce ar fi de spus despre ea? Destul de multe având în vedere că se poate conecta aproape la orice, inclusiv la dispozitivele Apple care funcționează mai mult cu AirPlay. Merge și Spotify Connect însă îți recomand varianta cu abonament Premium, ca să te poți bucura de o calitate ridicată a sunetului pentru că boxa știe să redea așa ceva. Dacă totuși vrei să o folosești cu alte surse de audio, ai la dispoziție cablu de rețea, WiFi, Bluetooth, ba chiar și intrare optică și analogică. O poți configura să primească sunet de pe serverul tău personal de muzică, de pe telefonul sau de pe laptop, ori din orice sursă de radio online ai găsit.

Aplicația este bună, chiar dacă lumea se plânge de probleme de conectare. Noi am încercat de pe mai multe telefoane și nu am avut nici o problemă cu ea. Îți permite chiar să setezi distanța față de perete, sub sau peste 25 cm, și plus alte opțiuni și update-uri de firmware la nevoie.

Sunetul este acolo. Tot! Avantajul ei este că are difuzoare pentru toate trei tipurile de frecvențe, înalte medii și joase, și mă fascinează modul cum au gândit construcția ei în așa fel încât să ocupe o cameră întreagă și să și dea o senzație de stereo, chiar dacă sunetul vine dintr-un singur loc. Vezi aici orientarea difuzoarelor care ocupă toate cele trei laturi frontale.