Nu este un superlativ absolut, însă dacă ești în căutarea unui nou monitor pentru acasă sau pentru la birou, poate arunci o privire și la o rezoluți mai mare decât depășitul FullHD. Încă se mai vând monitoare cu această rezoluție, chiar și la diagonale mari, și nu prea înțeleg de ce. Mie personal, 4K-ul mi-a schimbat viața, și cred că și vouă din moment tot ce filmăm pe blog este 4K.
Eu folosesc tot timpul la birou un monitor, tocmai pentru a avea mai mult spațiu de lucru pe ecran, mai mult decât îmi poate oferi un laptop cu o diagonală de 13 inci, atunci când nu lucrez direct de pe telefon. Sunt om și eu și uit câteodată că am 32 de inci lângă mine, și multe lucruri le fac încă de pe telefon, chiar dacă și pe acela l-aș putea conecta direct la monitor.
Modelul care a ajuns la noi la review nu excelează la ceva anume, cum încearcă alte modele, însă este o combinație foarte deșteaptă între un pannou foarte bun, o serie de funcții inteligente și un preț mai mult decât accesibil. Ultimul monitor accesibil 4K pe care l-am cumpărat acum 5 ani nu se ridică nici la degetul mic față de acest LG 32UK550. Tehnologia a evoluat și pe acest segment de preț și există diferențe notabile în acest sens.
Pe scurt, avem un monitor cu o diagonală de 32 de inci, rezoluție 3840×2160 pixeli, culori foarte bune și unghi de vizualizare la 178 de grade, dar și un timp de răspuns de doar 5 milisecunde. Este ajutat desigur de tehnologia FreeSync compatibilă doar cu plăcile grafice AMD.
Piciorul este robust, elegant, permite mișcări ample pe orizontală, înclinare și chiar ajustare în înălțime ca să îl poziționezi corect în fața ochilor. Da, orice monitor ar trebui să dețină așa ceva, indiferent de prețul său.
Conectica este bună, suficientă, două porturi HDMI 2.0 și un DisplayPort 1.4 dar și un jack de căști care să îți anuleze boxele interne de care nu sunt foarte mândru. Se putea mai bine, dar na, nu judecăm prea tare tocmai din prisma prețului. Oricum la monitoare, nu am văzut boxe integrate care să se audă chiar bine, doar decent.