Moarte taxei auto!

Am trăit să o văd şi pe asta. În sfârşit, anii de luptă cu taxa auto încep să arate roade. Aflaţi în an electoral, parlamentarii pleacă urechea la cei de rând şi fac dreptate. Au început senatorii, trebuie să încheie deputaţii. Dacă ştiţi sau cunoaşteţi vreunul, sunaţi-l acum şi spuneţi-i să meargă la muncă şi să voteze anularea taxei.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au modificat, miercuri, OUG 50/2008, astfel încât se menţine eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, se elimină noua taxă de poluare, iar banii încasaţi de către stat până acum se restituie integral.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au dezbătut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea OUG 50/2008 pentru restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Senatorii au adoptat 15 amendamente, care elimină complet taxa de poluare introdusă începând cu 1 iulie 2008 şi vechea taxă de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat până în primul semestru al anului 2008.

De asemenea, senatorii celor două comisii au decis să restituie integral sumele încasate de stat pentru cele două taxe. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei.

Aron Popa a susţinut că, dacă va fi adoptat proiectul de lege propus de comisii, Guvernul va trebui să restituie 1.300 de miliarde de lei.

„Este o sumă foarte mare”, a spus liberalul.

sursa Mediafax.ro

Dreptatea ustură, dar cauterizează! Aş completa.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

 1. Ne-au sucit in toate felurile cu taxa asta a lor incat nu a mai inteles nimeni nimic. N-ai cu cine, niste tzarani…
  P.S: Ai scris in a 2-a fraza „vreunul” cu 2 de R.

 2. pentru add.. Iartama ca nu sunt de acord cu tine si uite de ce;eu am dat pe o rabla de dacie o mie de euro..cu banii aia imi aduceam o masina cu mult peste batrana dacie si cu mult mai sigura si mai buna.nu inseamna ca cei saraci nu trebuie sa-si permita o masina

 3. Prea frumos ca sa fie adevarat! Este ca un basm. La cat sunt de lacomi, nu prea cred. Da este campanie, dar o sa treaca si asta, iar pe urma o sa gaseasca ei o alta modalitate sa stoarca bani de pe noi,aia pe care abia ii avem! Doamne da. Poate este vreo minune………….si in Romania! :-)

 4. Hai ca tot eu impac si capra si varza, sa moara politicienii cu taxa in mana. Solutia?
  CUMPARATI BICICLETE! Nu platiti nicio taxa, sunt ecologice, se dezvolta musculatura etc. Si in plus nu mai cumparati benzina si motorina romaneasca de la Kai Munai Gaz (Kazahstan). Doar vaselina sa ungeti lantul bicicletei :)).

 5. Corect Gigele! Daca nu masinile bicicleta este baza! Eu am o bicicleta si ma duc cu ea nu gluma. Da trebuie sa mai mergem si noi cu familia, sa parcurgem distante mari(sute de km). Plus de asta, poate avem o persoana invarsta care trebuie sa o ducem la cumparaturi(HiperMarket), sau mai stiu eu ce. Aici deja masina e o necesitate si trebuie tratata ca atare.
  Cine are o Dacie mai rea(nu toata lumea), nu se incumeta sa faca o ruta ca de ex. Cluj – Constanta. Are si el cativa banuti si nu poate sa-si cumpere pt ca taxa este cat masina!
  Asta este parerea mea. Va salut

 6. @valy:

  1. nu toata lumea trebuie sa aiba o masina (nu-i obligatoriu) iti permiti o tii, nu -nu.
  2. statul tre sa-ti ia banii aia cumva, ca dupa ec fura ei cat pot sa ne mai rezolve si noua problemele cu ce ramane.

 7. Nu am zis ca trebuie eliminate de tot masinile; depindem prea mult de ele. Insa prin oras sunt foarte usor de folosit. Pentru batrani s-a inventat autobuzul; pensionarii au abonament gratis.

 8. Pe lângă banii ce trebuie returnați „păgubiților” sper că vă dați seama că trebuie cheltuiți o grămadă de bani pentru logistica returnării… :) Cred că va fi încă o „afacere” profitabilă, rămâne să vedem cine câștigă licitațiile…

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.