Moarte taxei auto!

Am trăit să o văd şi pe asta. În sfârşit, anii de luptă cu taxa auto încep să arate roade. Aflaţi în an electoral, parlamentarii pleacă urechea la cei de rând şi fac dreptate. Au început senatorii, trebuie să încheie deputaţii. Dacă ştiţi sau cunoaşteţi vreunul, sunaţi-l acum şi spuneţi-i să meargă la muncă şi să voteze anularea taxei.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au modificat, miercuri, OUG 50/2008, astfel încât se menţine eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, se elimină noua taxă de poluare, iar banii încasaţi de către stat până acum se restituie integral.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au dezbătut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea OUG 50/2008 pentru restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Senatorii au adoptat 15 amendamente, care elimină complet taxa de poluare introdusă începând cu 1 iulie 2008 şi vechea taxă de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat până în primul semestru al anului 2008.

De asemenea, senatorii celor două comisii au decis să restituie integral sumele încasate de stat pentru cele două taxe. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei.

Aron Popa a susţinut că, dacă va fi adoptat proiectul de lege propus de comisii, Guvernul va trebui să restituie 1.300 de miliarde de lei.

„Este o sumă foarte mare”, a spus liberalul.

sursa Mediafax.ro

Dreptatea ustură, dar cauterizează! Aş completa.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

  1. Au inceput sa „discute” dar „discutiile” se vor prelungi prin pasarea initiativei de la Senat la Camera si vice-versa, vor veni alegerile, vor trece alegerile, iar in urmatorul mandat parlamentarii „noi” vor trage concluzia ca tara are nevoie de bani la buget si vor renunta la anulare. Vorba-ceea sa se revizuiasca, primesc dar sa nu se schimbe nimic. Visam cu ochii deschisi….

  2. Ce frumos se adunau muncitorii mandrii din patria mama, Romania inainte de ’89… le intrase in reflex… nu-l blamau pe „tatucul” versiune mioritica, decat in gand, la momentul defilarii, dar parca totusi erau ceva mai uniti „in cuget si simtiri” decat acum. Revolutie… libertate… exploatarea fraierului de catre guvernant, totusi lipsesc revoltele! Nu se mai aduna nimeni sa strige impotriva acum cand este liber sa strigi cat te tin plamanii (daca te si asculta cineva). Societatea romaneasca a devenit un amestec difuz de… cetateni. Nu vreti sa iesim in strada odata si sa ne facem auziti? Nu stiu de ce, dar indraznesc sa spun ca ar fi destul de multi nemultumiti de aceasta taxa si ca urmare s-ar strange ceva lume! Incercam?

  3. Deci in concluzie, taxa se scoate, dar inca nu se stie cand se aplica? Macar a fost sigur aprobata masura asta? Sau e posibil sa se revina la taxa? (poate cu ocazia asta o mai si maresc, ca doar traim in Romania)

  4. „add”, daca scot taxa de mediu si introduc impozite pe masini mai mari este acelasi lucru>>>>ne storc de bani, dar nu dintr-odata ci pe parcursul mai multor ani. O prupunere buna ar fi sa fie o taxa introdusa la carburanti, una micuta….care aduce multi bani….si ar fi si echitabila: si-ar lua masina si bogatul si saracul si ar plati in functie de cat circula. Cel cu stare circula mai mult, plateste mai mult, cel sarac foloseste masina cand are mare nevoie de ea…in rest per pedes. Asa ar avea „toata lumea” auto care se stie este o necesitate nu trebuie sa fie un lux.

  5. Daca „soimanitul” de tariceanu(nu este gresala de ortografie) cu „retardatii” lui nu incercau sa-si protejeze afacerile, poate isi dadeau seama ca putini sunt care vor plati acea taxa.”Fratii nostrii” de peste Dunare au mirosit o afacere care le-a adus foarte multi bani cu taxe mici in schimb „jafurile” de masini si poluarea sunt tot la noi.In legatura cu taxa,de obicei,la noi la Romani, cand este anulata una,apar alte trei care-i ia locul.Bravo BUHNICI pentru site.

  6. cred ca nu se mai scoate nimic, cel putin nu inainte de alegeri.sunt niste lenesi, cel mai bine se pricep sa ne duca cu vorba. acum si-au luat vacanta si se mai intorc numai in februarie. cand sa mai aiba timp sa voteze si scoaterea taxei. nu merita nici un vot din partea noastra, al celor care am asteptat ceva de la ei

  7. eu cred ca aceasta taxa de poluare sau taxa auto este un mare r***t deoarece nu toti oameni de rand isi pot permite o masina de 7 8 mii de E. de aceea se aduc atatea masini din germania si cred k sunt de 1000 de ori mai bune decat aceste cazane de LOGAN nu vreau sa jignesc pe nimeni cu logan dar eu cred k un golf 2 din 88 poate depasi un logan dar nu la confort sau cate dotari ar avea ci la fiabilitate oricum masinile germane depasesc cu mult DACIA noastra. tot respectul

  8. Romanul e cuprins de o lehamite totala, nu mai are curaj(nici macar chef) sa iasa in strada, se va uita de pe balcon, rontzaind seminte la cei care vor iesi pe 13-14 decembrie scandand „jos taxa!”. inainte se dadeau foc conacelor, iesea lumea cu furci, cu topoare…acum ne uitam la stiri tampite, mormaim ceva la adresa politicienilor si mai scriem un comentariu de prisos aici sau pe alte site-uri…sintem varza ca popor iar cei care ne conduc stiu asta, nu mai le frica deloc de „furia” poporului hranit cu e-uri din hypermarket-uri. bleah…

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.