Categorie: General

Moarte taxei auto!

Am trăit să o văd şi pe asta. În sfârşit, anii de luptă cu taxa auto încep să arate roade. Aflaţi în an electoral, parlamentarii pleacă urechea la cei de rând şi fac dreptate. Au început senatorii, trebuie să încheie deputaţii. Dacă ştiţi sau cunoaşteţi vreunul, sunaţi-l acum şi spuneţi-i să meargă la muncă şi să voteze anularea taxei.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au modificat, miercuri, OUG 50/2008, astfel încât se menţine eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, se elimină noua taxă de poluare, iar banii încasaţi de către stat până acum se restituie integral.

Comisiile reunite de buget şi de administraţie ale Senatului au dezbătut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea OUG 50/2008 pentru restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Senatorii au adoptat 15 amendamente, care elimină complet taxa de poluare introdusă începând cu 1 iulie 2008 şi vechea taxă de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat până în primul semestru al anului 2008.

De asemenea, senatorii celor două comisii au decis să restituie integral sumele încasate de stat pentru cele două taxe. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei.

Aron Popa a susţinut că, dacă va fi adoptat proiectul de lege propus de comisii, Guvernul va trebui să restituie 1.300 de miliarde de lei.

“Este o sumă foarte mare”, a spus liberalul.

sursa Mediafax.ro

Dreptatea ustură, dar cauterizează! Aş completa.