Mai bine #supercoder decât muncitor (P)

supercoders2015

Te-am încurajat de mai multe ori să îi cumperi copilului tău un computer. Oricât de ieftin sau de puțin performant este acel computer, copilul tău are nevoie de o legătură directă cu internetul și cu soluțiile de programare. Oricât ai vrea să crezi că smartphone-ul sau tableta sunt viitorul, programele și jocurile de pe ele se fac de pe un computer. Iar dacă tot vorbim despre programare, #SuperCoders este gratuit și exact cu asta se ocupă.

Este o introducere pentru cei mici, cu vârste între 10 și 13 ani în limbajul de programare Scratch. Pot crea jocuri, animații și alte lucruri drăguțe, dar, cel mai important, învață lucrurile de bază ale programării. Și crede-mă, sunt importante.

I-am văzut pe puști la una din edițiile trecute și după cele câteva ore petrecute în fața computerului erau mai fericiți că au creat singuri un joc decât dacă le-ai fi dat cel mai mare tort de înghețată. Iar ideile, wow! Unul dintre ei voia să creeze un program de securitate pentru ca toată lumea să se simtă în siguranță. Un alt puști foarte simpatic avea un plan mai măreț: să creeze un program cu ajutorul căruia să realizeze un medicament care să vindece toate bolile din lume. Cine știe, poate peste 30 de ani chiar o va face.

Urmăresc cu interes evoluția fantastică a lui Elon Musk. Avea un vis când era mic, să trăiască pe altă planetă. 30 de ani mai târziu e mai aproape de a își realiza acest vis decât oricine altcineva. Cu puțină susținere, și puștiul sau puștoaica ta pot ajunge departe. M-a amuzat un lucru, am căutat mai devreme pe internet câte ceva despre limbajul de programare Scratch și am dat peste un clip de prezentare, făcut de un copil. Mai e ceva de spus?

https://www.youtube.com/watch?v=2nNebxkPAo8

Ar mai fi, vă spun cum și unde vă puteți înscrie copilul la cursurile gratuite, mai jos. Sunt 50 de locuri pentru fiecare seminar, și cu părere de rău, locurile din București și Ploiești s-au ocupat deja. Am aflat târziu. :(

Înscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro menționând numele copilului, vârsta și adultul care îl însoțește. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

Târgoviște – 18 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
Pitești – 19 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea Bucuresti, nr. 31
Râmnicu Vâlcea – 20 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Știrbei Vodă

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

  1. Salut george! Am si eu o intrebare. Am achizitionat acum 2 zile un zenfone 3 de pe unul din siteurile romanesti de specialitate(nu stiu daca am voie sa zic site aici). Asa. Deci…telefonul este cel destinat pentru asia/china…nu cel destinat pentru europa. Acum intrebarea mea..inafara de faptul ca am banda de 4g pentru digi…este vreo diferenta intre cel pentru asia/china si cel pentru europa? Ca si calitate? Performante? Etc?

  2. Salut buhnici. Am luat un telefon zenfone 3. Si nu este varianta de europa. Este vreo diferenta intre varianta de europa si cea asia/china inafara ca merge digi 4g? Ca si calitate? Performanta? Etc? Este vreo diferenta?

  3. Salut George ! Ce ma sfatuiesti sa aleg intre Iphone 6,LG g5 si Huawei p9,avand in vedere ca sunt pasionat de fotografie si as vrea ceva bun in special pe capitolul asta pentru a nu cara mereu camera dupa mine. Multumesc anticipat !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.