MADE IN JAPAN! – Fujitsu U9310X

Acest laptop este fabricat în Japonia. Serios, scrie pe cutie. Nu cred că am mai văzut așa ceva de foarte mulți ani. Motivul este simplu, Fujitsu este o companie care în momentul de față produce laptop-uri doar pentru business. Le poate cumpăra oricine însă au o serie de funcții pretabile mai degrabă pentru companii cu un nivel de securitate ridicat. În cazul de față avem un U9310X, un laptop extrem de ușor, cu o configurație mai mult decât decentă, chiar de top, și cu o mulțime de accesorii și funcții deosebite care îi vor face viața mai ușoară oricărui utilizator.

În primul rând în pachetul lui vei găsi un alimentator mic, ușor pentru laptop. Apoi încă unul mult mai mare și mai serios pentru docking station-ul care cuprinde toate porturile posibile. Vreo șase porturi USB și USB-C, trei ieșiri dedicate de video, rețea dedicată și chiar și un cititor de carduri. Și asta nu pentru că laptop-ului i-ar lipsi ceva, dimpotrivă, avem pe el chiar și un port de rețea dedicat. Cum e posibil când acest laptop este mai subțire decât o mufă de rețea? Japonezii știu ce fac, iar portul de rețea iese din carcasă și se extinde! Încă mă gândesc la asta și acum după ce am terminat de mult filmarea.

La capitolul securitate avem de a face cu un procesor Intel i7 cu VPro dar și cu recunoaștere facială pe baza camerei web și a unor senzori de infraroșu și chiar un cititor de palmă. Sigur nu ai auzit de așa ceva pentru că este o tehnologie proprietară Fujitsu și este folosit în companii pentru o autentificare mai sigură chiar și decât senzorul de amprentă. Un fel de parolă universală care poate fi folosită pentru accesul la orice informație din cadrul companiei.

Să mai spun că vine și cu touchscreen, cu un creion care se ascunde frumos în laptop și chiar cu a doua cameră web în cazul în care te decizi să faci o conferință cu laptop-ul răsturnat :) Ți-am trezit interesul? Dacă da, hai mai jos să vezi clipul de review!

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.