Lovit de unul fără asigurare

salut. ma poti ajuta si pe mine cu ceva.
am fost implicat intr-un accident auto. vinovatul nu am fost eu. masina mea
a fost facuta praff, e acum un morman de fiare. persoana care m-a lovit nu
detine asigurare. acesta m-a lovit din lateral in timp ce eu ma aflam in
depasirea sa , el nu s-a asigurat dorind sa faca manevra de intoarcere.
politia a venit si l-a amendat intrucat este vinovat si nu doreate sa semneze
procesul verbal de constatare. intrebarea mea este cum imi pot recupera
dauna. masina e facuta praff pt ca m-a aruncat intr-un stalp de beton si
caroseria e distrusa. astept un sfat

Răspuns:
Scenariu de coşmar. Răspunsul e simplu, însă viitorul nu sună bine. Trebuie să îl dai în judecată. În baza procesului verbal poţi demara acţiunea şi să speri că se judecă rapid. Apoi va trebui să plătească iar dacă nu o face să ceri executarea silită. Succes!
PS
Dacă vinovatul nu era cunoscut puteai să soliciţi despăgubire de la http://www.fpvs.ro/ .

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. Pori sa-l dai in judecata si chiar daca castigi trebuie sa te rogi sa aiba cu ce sa plateasca sau bunuri ce pot fi executate. Asa pot sa stai mult si bine cu sentinta favorabila in mana, daca vinovatului nu-i poti lua nimic.

 2. mi-e si frica sa ma gandesc cati circula fara asigurare! Chiar si fara a pune la socoteala toate dricurile inmatriculate in Bulgaria si capsunarii repatriati.

 3. avand in vedere ca circula fara RCA, care totusi nu e asa scumpa, gandeste-te ca s-a zgarcit la cateva milioane, deci foarte bogat si full de bunuri ce asteaspta sa fie executate nu cred ca are. my 2 cents

 4. Te rog citeste atent pe http://www.fpvs.ro/ si adauga un update, tot aici, sa stim si noi evolutia lucrurilor in cazul tau. Ne pare rau pentru tine, si din nou rusine politiei romane. Cazul tau sau cazul fostului demnitar din Cluj dovedesc ca in Romania poti avea propria lege daca ai destul tupeu.

 5. Condiţii de intervenţie a Fondului: Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:

  *
  pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat SAU autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.;

  Apeleaza la fondul pentru protectia victimelor strazii.

 6. Aproape aceeasi problema am avut-o si eu.Am fost lovit de un tip cu un Peugeot dar dauna nu a fost foarte semnificativa.Norocul meu a fost ca am avut casco si am deschis dosar de dauna cu regres.Masina a fost reparata si scoasa din service in 4 zile iar banii de despagubire au ramas in sarcina firmei de casco sa ii recupereze.

 7. Buna!Te pot eu ajuta sa recuperezi paguba …..am facut-o in 4 cazuri cu succes deplin,iti ofer dovezile si ma ocup de caz pana la capat.trimite-mi un nr. de tel. pe email.

 8. Chiar daca o fac mai tirziu, din motive obiective care nu au depins doar de mine, revin cu nota finala la postul meu anterior.

  FPVS chiar exista si oamenii de acolo isi fac bine treaba.

  Refresh: Unchiul meu a fost lovit in timp ce se deplasa regulamentar de catre „unul fara asigurare”, un om lispit de orice urma de bun simt.
  Am apelat la FPVS si le am explicat povesta si apoi unuchiul meu a continuat toate procedurile impreuna cu oamenii lor dupa care a fost contactat de catre un inspector de daune si masina se afla la reprezentanta. FPVS a demarat actiunea de recuperarea a daunelor de la „cel fara asigurare” iar unchiul meu a scapat dintr o mare belea.

  Multumesc din nou Buhnici.

  PS mai stie cineva cum stau lucrurile in primul caz?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.