Categorie: GADGET

Lista unui fan Panasonic (P)

panasonic_gh4r_buhnici_ro

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, poate știți că am schimbat de mai bine de jumătate de an toată aparatura cu care filmez. Dintr-un motiv destul de simplu, voiam ca toate camerele pe care le am să poată filma 4K.

Știu că mulți dintre voi nu au sisteme sau laptop-uri cu monitoare 4K însă mă încântă faptul că din ce în ce mai mulți vizionează clipurile mele de pe Smart TV-uri. Dacă ne uităm prin magazine FullHD-ul este oricum pe cale de dispariție la acest capitol. Pe de altă parte însă, dacă vreți să vizionați peste 1-2 ani unul din clipurile mele, voiam să mă asigur că vă puteți bucura de rezoluția 4K, dacă între timp ați cumpărat un televizor sau un monitor de acest tip.

Fiecare marcă are fanii ei. Majoritatea mărcilor de top au produse excelente. Dacă ești fan Panasonic îți facem lista cu ce merită anul acesta. Pe unele le folosim și noi.

panasonic_gh4rPanasonic GH4R – Am decis că ar fi cea mai bună alegere, atât petru studio cât și pentru filmările de mașini. Este mică, compactă, destul de ușoară ca să stea fixă pe ventuze și filmează desigur 4K. În plus, acel R din denumire înseamnă că poate filma mai mult de 30 de minute dintr-o bucată, așa cum se întâmplă de obicei la DSLR-uri.


panasonic_hc-vxf990Panasonic HC-VXF990 – M-a atras în primul rând calitatea imaginii dar și ușurința în utilizare. Aveam nevoie de o cameră mai puțin complicată și mai ușoară pentru cei care pleacă în delegație și nu sunt cunoscători. Am luat-o și eu cu mine pentru că s-a dovedit a fi excelentă pentru a filma detalii ale produselor mici, cum sunt telefoanele mobile. Are chiar și controale manuale, și am reușit să o conectez și la o tabletă pe care o folosesc drept monitor extern în timp ce înregistrez. Doar prin WiFi.


panasonic_g80Panasonic G80 – Pe acesta nu îl am, mai ales pentru că a apărut după ce mi-am luat aparatele GH4. Imaginea e aproape identică cu a lui GH4 însă îi lispesc câteva funcții de studio. E cu vreo 30% mai ieftină însă, și are și stabilizare electronică a senzorului pe 5 axe. Practic acesta este ”în aer” mai tot timpul. I-am făcut review, și va fi în curând pe blog. O pot recomanda atât pentru video cât și pentru foto, mai ales pentru cei care nu filmează ore întregi în fiecare zi, așa cum facem noi în studio.


Recomandări

panasonic_rp-hf100Panasonic RP-HF100 – Eu sunt un pasionat de căști, și recunosc că am multe perechi, de toate felurie. Acestea însă sunt însă pentru birou. Ți le pot recomanda pentru că sunt se aud bine, sunt ușoare și comode, și nici nu îți vor dizolva bugetul dacă ești mai neatent cu ele. În plus, cele cu M în coadă (RP-HF100M) au și microfon. În plus, pot fi pliate pentru a încăpea cât mai ușor în rucsac și cablul este plat, nu o să reușești să îl încurci.


panasonic_dmc-ft30Panasonic DMC-FT30 – Rezistă la adâncimi de până la 8 metri sub apă și este atât de solid construită încât cred că te va servi cu brio mai ales dacă nu ești prea atent cu ”jucăriile” pe care le deții. O pot recomanda cuiva care nu vrea totuși un GoPro, mai ales că e mult mai ieftină ca acela, și desigur nu e interesat de filmare 4K.


panasonic_dmc-gx80Panasonic DMC-GX80 – Pentru cei care nu doresc să care un DSLR și 3 obiective, mai ales în vacanță, există alternative: camerele mirrorless. Sunt mult mai mici și mai ușoare și își fac treaba cel puțin la fel de bine. Modelul de aici știe să filmeze 4K, are stabilizare electronică pe 5 axe, la fel ca G80 și un senzor de 16 Megapixeli.  Ba chiar și conectivitate wireless. În plus, cântărește doar puțin peste 400 de grame, cu tot cu obiectivul de kit și acumulator.


panasonic_rp-wf830Panasonic RP-WF830 – Sunt câteva tipuri de produse pe care nu le-am testat, încă. În acestă categorie intră căștile wireless prin frecvență radio. Producătorii spun că funcționează și la 100 de metri de bază. Are cineva așa ceva? Mi-aș dori o pereche să le am la Brașov, să mă pot plimba prin curte cu ele. Dacă ai o pereche spune-mi și mie cum se aud, și mai important, dacă pot fi folosite la o distanță de 50 de metri de exemplu.


panasonic_dx600ePanasonic DX600E – L-am recomandat unui prieten acum ceva timp mai ales pentru că nu își dorea o diagonală mai mare de 100 cm pentru dormitor. Îl înțeleg, eu nu am deloc televizor în dormitor. E totuși un 4K de generație nouă, pe care l-am butonat ore întregi când și l-a cumpărat. Sistemul de operare este la bază un Firefox OS, mă bucur să îl văd implementat și aici, și are și o funcție deșteaptă numită TV Anywhere. Îl conectezi la internet, legi un HDD extern la el, și poți face streaming pe telefon sau tabletă, la birou, emisiunii preferate. Încă un bonus, vine cu garanție extinsă la 5 ani dacă îl cumperi în acestă perioadă. Îl are cineva? Păreri?


panasonic_tx-65dx900ePanasonic TX-65DX900E – A ajuns la studio și urmează un review cu el. Este unul dintre cele mai performante modele de televizoare 4K de la acest producător, și chiar sunt curios cum se comportă în teste. Vă voi spune în curând. Până acum pot să spun că îmi place unde se îndreaptă compania cu segmentul de televizoare.

Cine mai are televizoare Panasonic pe acasă și cât de mulțumiți sunteți de ele? Aștept comentariile mai jos.