LG VELVET – Un nou început!

LG VELVET este cel mai interesant telefon lansat de LG în ultima vreme. Strategia s-a schimbat în ultimul an, și totul este diferit  la acest model, care apropo, nu este unul de top. Vorbim de un telefon de buget cu un ecran imens, o baterie pe măsură și specificații din zona de mijloc însă actualizate. Și cu 5G, desigur, lG este foarte interesat de acest domeniu și mai toate telefoanele anunțate de ei vor avea 5G. LG Velvet reprezintă un pas înainte în direcția cea bună pentru LG. Jos pălăria. Hai să vedem și ce știe să facă, nu înainte de a le mulțumi membrilor noștri care ne susțin în fiecare lună și a îți spune să îi schimbi culoarea butonului de LIKE.

Bun, să trecem la treabă. Nu avem cutie pentru LG Velvet, a venit la noi gol goluț pentru că este un sample, unul dintre primele telefoane aproape finale care au ieșit de pe linia de producție. La prima vedere sunt impresionat, arată excepțional de bine și este foarte subțire, lucru mai puțin obișnuit pentru o diagonală de 6.8 inci. Cum spuneam, design-ul este proaspăt și merită admirat. Telefonul este un sandviș de sticlă cu aluminiu și asta îl face și suficient de ușor, doar 180 de grame și doar 7.9 mm grosime, exact așa cum îmi place mie.

LG VELVET – ECRAN

Ecranul de 6.8 inci este de tip P-OLED, o variantă de OLED cu un consum mai redus de energie și cu o rezoluție de 1080×2460 de pixeli. Nu, la acesta nu văd pixelii, este suficient pentru un telefon de zonă medie în 2020. Să nu uităm totuși prețul. Primul lucru pe care o să îl observi totuși sunt marginile negre sensibil de mari, pe toate laturile, alături de camera frontală de tip picătură de rouă.

Un alt aspect interesant este că ecranul nu este exact de forma carcasei. Suprafața vizibilă a ecranului este semirotundă pe când carcasa este aproape ascuțită la colțuri. Acest lucru se datorează standardului militar MIL-STD-810G. Același pe care l-am văzut în trecut pe telefoanele de top de la LG și care acționează ca un tampon pentru eventualele lovituri pe colțurile ecranului. Este așadar mult mai rezistent decât media și este primul telefon pe care aș fi tentat să îl folosesc fără o husă de protecție. Cred că o să încerc.

Tot la ecran, un acesoriu care mă interesează foarte mult este Dual Screen. Este o carcasă cu un ecran secundar cu aceeași dimensiune, aceeași rezoluție ca cel principal. Practic suprafața de lucru se dublează și devii mult mai eficient în orice ai face, interfața pe care o are telefonul este compatibilă cu un număr foarte mare de jocuri dar îmi vin acum și mai multe idei. Una dintre ele ar fi ușurința cu care moderez comentariile de pe YouTube. Da, am început să fac asta pentru binele celor car ene urmăresc cu interes. Trolii nu mai sunt bine primiți, doar cei care comentează constructiv. Poți să ne atragi atenția frumos și să ne spui de ce am greșit dacă am greșit.

Nu este un telefon rugged însă îmi inspiră mai multă încredere decât alte modele cu ecranul până în margine.  LG se înțelege bine cu Google și de aceea avem și un buton dedicat pentru Google Assistant pe partea stângă, foarte rapid și intuitiv. Acolo unde Samsung are, sau avea buton dedicat pentru Bixby. :) Apropo, spune-i lui Google Assistant să îți cânte un cântecel să vezi ce spune în perioada asta.

LG VELVET – PERFORMANȚĂ

Bun, performanța nu este de top dar este bine echilibrată. Avem un procesor Snapdragon 765G, un procesor nou pe 7 nanometri însă vine cu două versiun de memorie RAM, 6 sau 8 GB și nu depind de varianta de stocare. Îl găsești peste tot cu 128 GB și cu 6 sau 8 GB RAM, lucru puțin ciudat. Nu știu care din versiuni va fi adusă oficial la noi în țară, dar sper din suflet că e cel cu 8 GB.

Deși dacă stau să mă gândesc mai bine, stocarea este doar UFS 2.1. Deja nu mai contează atât de mult. E suficient de rapidă însă nu cea mai rapidă de pe piață. Dacă vrei totuși să mărești spațiul de stocare un card microSD va fi de folos, unul ultra rapid de preferat, ca să nu te miri de ce se mișcă apoi prea greu telefonul.

LG VELVET – CAMERE FOTO

Și hai să vorbim și despre camere. Cel mai mic camera bump pe care l-am văzut până acum pe un telefon. Mai sunt câteva excepții însă aici avem o mică înălțare doar pentru camera principală de 48 de Megapixeli. Este un senzor mare cu pixeli destul de mici însă îl ajută destul de mult software-ul la recompunerea imaginii. Există procesare însă fotografiile sunt curate, nu exagerate, culorile foarte bune, deși se observă puțin efect de ”fringing” la lumină puternică a soarelui. A doua cameră este din nou pe bune, avem 8 Megapixeli pentru UltraWide, din nou foarte bine calibrată ca și culori și suficient de bine stabilizată electronic. A treia cameră poți să o ignori. Nu contează că are 5 Megapixeli, o folosești doar împreună cu modul portret și nu poți face fotografii direct pe ea.

Ce mi-a plăcut este în schimb filmarea. 4K 30 fps, atât pe față cât și pe spate. Poți face vlog și să filmezi și ilustrație de exemplu, ambele la rezoluție 4K. Nu că ar face cineva asta dar e distractiv, nu?

Partea de sunet ar trebui să ne intereseze mai mult la orice telefon. Chiar și atunci când îl ții pe verticală se observă diferența pentru că de cele mai multe ori acoperi cu palma difuzorul de jos. Avem și aici difuzoare stereo și se aud chiar bine. Nu sunt atât de puternice ca pe ASUS ROG PHONE 3 însă se apropie ca și acuratețe. Nu au însă aproape deloc bass.

LG VELVET -CONECTIVITATE

Pe zona de conectivitate, cum spuneam, modem 5G, WiFi AC Dual-Band, Bluetooth 5.1, NFC, și un USB-C de tip 2.0. Eh, nu mai spun nimic. Va fi compatibil cu toate benzile de 5G.

Senzorul de amprentă nu am spus mai nimic despre ele pentru că versiunea de software este în beta și momentan nu este funcțional la modelul pe care îl avem noi. Este sub ecran și promite să fie unul de generație nouă, nu îmi fac griji din acest punct de vedere.

LG VELVET – AUTONOMIE ȘI ÎNCĂRCARE

Acum, bateria are o autonomie de puțin peste o zi de utilizare normală. L-am testat cu o cartelă de 5G însă chiar și așa am ajuns seara acasă cu el la puțin sub 30%. Sunt totuși 4300 mAh acolo, însă mi-ar fi plăcut să se încarce mai repede. 25W este puterea maximă de încărcare pe cablu, cu încărcătorul din cutie sau orice încărcător pe care scrie QC 3.0. Are și încărcare wireless limitată la 9W. Nu știu, nu a încăput o bobină mai mare acolo sau au vrut doar să fie siguri. Ori poate nu i-a interesat acest aspect atât de mult.

Bun, preț – Aproximativ 2800 de lei pentru 128 GbB de stocare și 6 GB RAM. Este un preț echilibrat însă cred că ar trebui să mai scadă puțin. Sau măcar să includă în acest preț și ecranul secundar care momentan este doar o opțiune extra.

Voi ce părere aveți? Este LG Velvet ceea ce trebuie? Mai avem în această zonă de preț un OnePlus Nord, câteva modele de la Huawei, chiar și un OPPO Reno 3 Pro 5G plus variante de la Xiaomi și alte branduri mai puțin cunoscute care vin ori cu mai multă performanță, ori cu alte elemente mai interesante.

GALERIE FOTO LG VELVET

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.