Legile lui Mitică pentru traficul din oraș

După o iarnă grea în Bucureşti ne-am amintit ce înseamnă să fii şofer şi pe zăpadă, nu doar asfalt. Ne-am dat seama că iarna nu-i ca vara şi că şofatul ca şi mâncatul de altfel, nu-i pentru oricine. Din păcate aceste leme se aplică doar în teorie. În realitate şofatul de iarnă scoate ce e mai rău din şoferi. Răbdarea moare sufocată la semafor, iar bunul simţ e tocat mărunt de claxon.
Am încropit aşadar o listă de legi nescrise ale traficului din oraşul lui Mitică:

 1. Deszăpezirea locului de parcare este o muncă patriotică rezervată naivilor. Fă-o numai cu sufletul împăcat că ai ajutat un leneş să parcheze rapid după ce ai plecat tu la muncă.
 2. Ajutorul lopătarilor de ocazie se recompensează de obicei cu de patru ori costul taxiului până la serviciu.
 3. Uită scurtăturile. Străduţele secundare sunt capcane în care vei rămâne cu orele.
 4. La serviciu o să cauţi o oră loc de parcare. Apoi o să opreşti aiurea la sute de metri distanţă şi o să te stresezi toată ziua.
 5. Parchează pe traseul maşinii de gunoi doar dacă ai un casco bun. O să te alegi cu oglinzi rupte, faruri sparte, tablă îndoită şi nici un vinovat.
 6. Ia taxiul numai dacă ai bani mărunţi. Nu se dă rest. Comandă taxi dacă poţi online, pe fix nu răspunde nimeni.
 7. Nu comenta în taxi la fumat, căldură sau muzică. Bunul simţ se suspendă cât merge „strada”.
 8. Balta ascunde o groapă. Nămetele un stâlp sau o altă maşină.
 9. Dacă maşina din faţa ta merge cu 15 kmh nu înseamnă neapărat că în faţa ei este o coloană ci că la volan e un mameluc.
 10. Săculeţul de nisip, lopata si lanţurile nu mai sunt opţionale.
 11. Dacă eşti pieton, lasă-te de mersul pe trotuar. Acesta o să reapară la primăvară.

Fiţi liberi să le adăugaţi şi pe ale voastre.

Scris pentru ProMotor.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

 1. Este totusi o alternativa la aruncatul zapezii in mijlocul drumului, fiecare o poate duce in mijlocul propriei sufragerii. Pe strada oricum se topeste imediat dupa ce e calcata de masini si nu ar avea nici un farmec.

 2. 12. Daca te gandesti la mijlocele de transport in comun ia bine seama, programul va fi haotic, asa ca nu te obosi sa apelezi dispeceratul sau sa te certi cu soferul, mai bine pastreaza-ti calmul ca vei avea nevoie de el peste zi. E bine sa fi inarmat si cu manusi calduroase si ceva de citit.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.