Categorie: GADGET

Leagănul Tehnologiei – Silicon Valley

Și după fotografia de mai sus îți poți da seama cât de încântat am fost când mi s-a spus că nu am voie să filmez și orice fotografie pe care o fac va fi verificată la ieșire. Frica de spionaj industrial este reală, chiar și în sediul celor de la LinkedIn. Sau poate sunt doar precauți cu datele utilizatorilor?

Oricum ar fi experiența este una notabilă. Dacă ai ocazia să ajung într-un astfel de incubator, ca pasionat de tehnologie cel puțin pe mine mă încarcă cu idei. Am văzut foarte mult entuziasm, am văzut condițiile de lucru care se pot transpune pentru aproape toate hub-urile din San Francisco și din împrejurimi și am mai văzut și altceva. Oameni, programatori, designeri foarte dornici să realizeze ceva măreț. Adică să dea lovitura și să fie asigurați pe viață. Iar asta nu este un lucru rău deloc. Voința și forța de muncă vor crește exponențial cu o astfel de miză în joc.

Am fost acolo la invitația celor de la Enel pentru un eveniment numit FocusOn. Da, și o companie mare precum Enel și-a creat o mică divizie pentru dezvoltarea tehnologiilor de viitor cu care s-a integrat în hub-ul numit MindTheBridge. Asta tocmai pentru a fi aproape de multe minți luminate care își doresc să schimbe viitorul, mai ales pe cel al generării și transportului de energie.

Și da, funcționează. Am văzut un prototip de baterie sau mai degrabă generator de energie cinetică, un fel de titirez într-o conservă. Am vorbit cu foarte mulți oameni cu experiență în startup-uri, veterani din Silicon Valley care sunt și ei acolo ca să învețe de la cei tineri. Lucrurile se schimbă cu o viteză atât de mare acolo, și doar hub-ul pe care l-am vizitat gestionează nu mai puțin de 2000 de startup-uri pe ani. Da, o medie de șase pe zi dacă le-a mentora separat. Ei filtrează oportunitățile și ideile bune și apoi oferă suport și cunoștințe pentru a crește acea idee cât mai mult și mai repede posibil.