LAPTOP CARE ”DUCE” TOT PE ULTRA – LEGION Y740

Acesta, sau mai precis acestea, sunt două laptop-uri de gaming de ultimă generație care sunt pe gustul meu, din toate punctele de vedere. Lenovo Legion a ajuns deja la a patra generație cu laptop-urile de gaming, iar anul acesta au ridicat ștacheta și mai mult prin design-ul mai simplist și prin greutatea redusă a acestor monștri. Da, este un monstru capabil să ruleze cele mai noi jocuri, și cele care nu au apărut încă, la 144 Hz pe display-ul FullHD la nu mai puțin de 60 de cadre pe secundă. Și asta cu RTX ON! Dacă dezactivezi acel Ray Tracing poți număra deja peste 100 de cadre pe secundă în cele mai solicitante titluri.

Y740 vine în două arome, cu ecran de 15.6 inci și de 17 inci, și ambele pot ajunge la un Core i7 din generația a 8-a, acela cu H în coadă care știe să susțină modul Turbo la mai mult de 10 secunde. 64 de GB RAm, SSD-uri în RAID 0 și pot integra un GeFroce RTX 2080 Max-Q. Adică acea placă grafică cu aproape 75% din performanțele uneia de desktop, și asta fără să îți dea foc la picioare. Oricum îți recomand să îl ții pe masă, ca pe orice laptop de altfel, dacă vrei să se răcească cum trebuie și să îl stăpânești mai mult de 1-2 ani. Cam asta e durata reală de viață al unui laptop ce stă în poală și pe materiale textile de unde se îmbibă de praf și apoi se încinge de poți face ouă prăjite pe ele.

Da, nu este deloc ieftin, dar acesta este prețul pe care îl plătim cu toții pentru tehnologie de ultimă oră în pachete cât mai mici. Cam acesta este și prețul pe care mă tentează să îl plătesc de altfel pe un telefon flexibil… Dar aceasta este altă discuție. Ca idee, Legion Y740 pleacă de la puțin sub 2000 de euro dar poate trece lejer și de 3000. Depinde ce buget ai și cât de ”bestie” vrei să îl configurezi.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.