Categorie: General

La mulți ani, alter ego!

ANTE SCRIPTUM?: Mulțumesc, mamă pentru un travaliu reușit! (Da, și mama citește blogul, presa online, joacă Zuma şi conversează pe messenger cu degete, cască şi microfon)

La mulți ani, alter ego!

Sunt trist de obicei de ziua mea. Sau cel puțin bleg. Nu îmi deplâng vârsta de care oricum nu îmi pasă. Pur şi simplu! De la 4 ani mi se spune același lucru. “Vai, dar pari mult mai matur, George!” De la anul scăpăm de observația inutilă. O să fac 30. Deocamdată am împlinit 29 (ieri, pe 6 când am dormit aproape toată ziua… mmmm!!)

Şi nu sunt încă milionar în euro!

Am aşa o stare de Fila Brasilia şi Nightmares on Wax. Tristodulcecalm!

Ar cam trebui să trag vreo linie? A vieţii de mijloc sau ceva? Pentru că mă simt aşa de bine unde sunt acum… Cred că asta mă pune de fapt cel mai serios pe gânduri. Nu văd pasul următor. Ar trebui să mă lupt, să răzbesc, să propăşesc ceva! Când de fapt mie îmi place viaţa mea. Ştiu că trebuie să fac ceva să evadez din garsoniera asta de la demisol de unde nu se vede soarele, să iau ceva mai mare în care să cresc copii. Dar parcă mai pot întârzia 2 minute în vârful patului.Până pe la vară…

Abia aştept să mă urc mâine dimineaţă pe bandă şi să alerg până îmi vin idei. Să trag de nişte fiare sau câţiva pumni la sac. Ce senzaţie de mascul viu! Pumnul relaxat pleacă din mijloc, piciorul se înfige şi puummm! No more stress!! Meseria scoate apoi tot ce e mai bun din mintea mea.

Acum câteva luni am avut o revelaţie la un curs intensiv de patru ore despre motoare. Şmecheria nu este să pompezi cât mai mult combustibil în camera de ardere, ne spunea un tinerel fercheş. Cel mai greu este să bagi aer! Nu benzina, ci aerul ne pune în mişcare. Pompa care alimentează motorul poate goli rezervorul în 4 minute la debit maxim. Când clapeta se deschide, aerul declanşează explozia, puterea şi adrenalina. Aşa că o să îmi bag aer în arterele capilare. 1, 2 respiră! 3, 4 expiră! Uite aşa mi-a mai venit o idee. Creierul mi se trezește la viață și mă pune în mișcare.

Alt tinerel, de data asta unul cu burtă la vreo 45 de ani îmi spunea să nu mă culc pe o ureche. Locul de muncă se schimbă la 10 ani, profesia la 15. Asta dacă nu vrei să te ramoleşti. Eu am făcut 11 de jurnalism la 5 angajatori plus o escapadă nefericită de 4 luni într-o agenţie de publicitate. Mai am patru!

Ce urmează? Tu unde mă vezi, dacă nu aş fi aici?

POST SCRIPTUM – să nu aveţi pretenţii de linie logică sau schepsis, am scris cum mi-a venit pe vârful degetelor… dar mă puteţi citi şi în Comunitatea Gandul.info