Categorie: General

Jos comunismul RCA

Un văr de-al meu locuieşte într-un sat de undeva din nordul ţării. Scoate maşina o dată, sau de două ori pe săptămână ca să meargă la oraş. Nu ştie unde este biroul de accidente uşoare la care ar trebui să ajungă în caz de necaz pentru că nu a avut niciodată o problemă serioasă de trafic în ultimii 10 ani. Nici nu ar avea cum pentru că nu se prea întâlneşte nici cu semafoare nici cu traficul aglomerat din marile oraşe. Plăteşte pentru RCA 800 de lei pe an.

Vecina mea din blocul unde locuiesc în Bucureşti este o amatoare/începătoare. Parchează din 10 manevre până parfumează curtea cu miros de ambreiaj. Şi-a luat maşină roşie nouă acum şase luni şi a învăţat deja unde este biroul de tamponări din trei sectoare. A lovit-o de vreo şase ori şi nu cred că s-a potolit. Şi ea plăteşte tot 800 de lei pe an.

Vărul a cotizat deja echivalentul a vreo 2.000 de euro la asiguratorul de răspundere civilă din care nu a consumat nimic, vecina a plătit doar 200 de euro şi a beneficiat de peste 8.000 de euro în despăgubiri către victime colaterale ale incompetenţei ei la volan. Şi ne mai mirăm de ce se scumpeşte RCA-ul în fiecare an… Unde mai pui că pentru 2010 se mai anunţă o majorare de până la 40%. Eu spun că… mai mult pe ProMotor.ro.