Isteria radiaţiilor produse de mobile

Vă invit să vă isterizaţi cu o ştire care a împânzit deja presa. Apoi reveniţi pentru duşul rece.http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/797686/Telefonul-mobil-mai-nociv-decat-fumatul/Vă mai ofer ceva pentru stimularea isteriei. Dacă ştiţi engleză, citiţi-l pe doctorul Vini G. Khurana în original pe pagina sa de internet.Mobile Phone-Brain Tumour Public Health AdvisoryAzi vă propun să tratăm această isterie cu inteligenţă şi câteva probleme tehnice. O să ne doară puţin capul, însă aşa vom înţelege de ce ne temem.

Aruncaţi o privire pe aceste măsurători. Ele arată compoziţia băii de radiaţie electromagnetică în care ne scăldăm.

Expertii iau valoarea de referinţă (norma maximă acceptată) între 22 şi 87 de volţi/metru în funcţie de tipul de sursă electromagnetică, iar rezultatele arată aşa cum le vezi. Însumate, toate nu trec de 3% din norma acceptata.  

Aceste măsurători efectuate de specialiştii de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Telecomunicaţiilor, într-un apartament din Drumul Taberei arată clar. Nu vorbim de o limită maximă. Ci numai de un punct de reper.

Ideea este ca nici daca ar fi la 100% din norma, tot nu ar fi considerate nocive conform reglementarilor. Norma europeană (adică acel 100%) este oricum de 50 de ori mai mica decat singurele teste facute pe corpul uman în urma cărora ar fi rezultat un impact asupra sănătaţii (nu neapărat ceva negatic, ci ceva măsurabil).Mai exact. Daca baia de „radiatii electromagnetice” produse de antene şi mobile (nu vorbim de radiaţii ionizante ca la Cernobâl cu Uraniu sau Cesiu) ar fi de 1500 de ori mai puternică, corpul uman s-ar încalzi cu o,5 grade Celsius.

Acesta este de fapt efectul nociv al electromagnetismului. Impactul asupra corpului uman prin supra-încalzire. Gândeşte-te cât te poate încălzi bateria de 3,7 volţi a telefonului tău?

Echilibrul termic al corpului uman este însă foarte sensibil. Spre exemplu creşterea cu numai câteva grade a temperaturii din creier îl blochează şi mori, la fel pe organe. Două grade peste 35 (cat au în mod obişnuit testicule) ucid spermatozoizii, etc…

Expunerea constantă la supra-încălzirea aceasta forţată poate provoca până la tumori, zone inflamatorii etc…

Grosul este însa teorie. Adevarul este că nu avem dovezi exacte pentru durerile de cap ale celor de sub antene. Mai ales ca antenele bat inainte şi nu în jos. Fizicienii de la Ministerul Sănătăţii mai spun că durerile de cap de la mobil vin din încălzirea capului prin faptul că ţinem aparatul lipit de cap.  

Pentru mine, totul nu miroase aşadar decât a isterie colectivă. Sau poate totuşi este ceva acolo.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

6 Comments

 1. Cred ca cei mai afectati din acest punct de vedere sunt barbatii. De ce? Pentru ca majoritatea poarta celularul in buzunarul de la camasa sau sacou pe partea stanga, deci automat in dreptul inimii sau atasat la curea pe partea stanga sau dreapta si in acest caz probabil sunt afectate mai multe organe. Femeile sunt un caz mai fericit(daca nu vorbesc mult la telefon) pentru ca de obicei telefonul este in geanta.
  Oricum se spune ca locul cel mai indicat este in dreptul genunchiului.

 2. Echipamentul „TORSER „asigura protectie complexa bioinformationala al organismului uman de influenta nociva a radiatiilor electromagnetice produse de toate sursele electrice. Stiai ??

  Trebuie sa stiti !
  Atentie! Functioneaza computerul.
  Radiatii electromagnetice emise de telefonul mobil.
  Pericolul pt. sanatatea copiilor in laboratoarele scolare!
  Calculatorul accelereaza impotenta!
  Mai multe articole … Generatorul TORSER este protejat prin patent international (WO/040859) in 84 de tari, iar principiile de functionare prin 10 brevete speciale in Ucraina si SUA.

  De asemenea, TORSER are numeroase diplome internationale, a fost numit „Cea mai buna inventie 2001” si „Produsul anului 2007 in Ucraina”.

  Mai mult despre TORSER …
  Media zone Prezentarea Torser
  Expertul Neotek prof. univ. dr. biofizician F.Opris despre radiatii el

 3. Cineva in mod sigur are un interes in toata aceasta isterie creata de antenele GSM. Le avem de peste 10 ani in Romania si nimeni nu s-a scandalizat pana acum, le au si altii si nici ei nu s-au scandalizat. Trebuie sa fim noi mai cu motz. Pe de alta parte vrem sa scapam de ele, iar apoi ii vom innebuni pe cei de la Relatii cu Clientii ca n`avem semnal in cutare zona, samd. Mi-e sila deja de astia care nu au probleme, sau viseaza probleme inexistente pe care apoi le arunca turmei.

 4. Despre marketingul agresiv.
  Aparatul-minune Torser este prezentat de falșii inventatori ca un dispozitiv care îi apără pe clienți de radiații, de atacuri energetice și îi vindecă de orice boală. Medicii și fizicienii îl desființează. Până acum, 8.000 de români au fost păcăliți. Vedete ca Oreste, Andra, Nelu Ploieșteanu, Irinel Columbeanu, actorul Steven Seagal, generali ai Armatei Române și chiar decedați îi îmbie pe naivi în reclame false, publicate în tabloide, să achiziționeze cu 240 de euro un așa-numit aparat Torser, care te face sănătos tun. Medicii spun clar că nu are niciun efect. Lansată în noiembrie anul trecut, este una dintre cele mai mari escrocherii.
  Produsul este adus din Rusia la un preț de nimic și este vândut cu o marjă de profit foarte mare.
  De fapt, totul este o escrocherie. Discul Torser, cu un diametru de 8 cm, este plin doar cu nisip. „Nu are niciun efect demonstrat științific. Este adus din Rusia, unde costă între 5 și 28 de euro – în funcție de câte iei.”, ne explică Cristian Culiță, unul dintre cei care au colaborat cu Neotek.
  Personajul care a pus la punct ingineria este pretinsul biofizician Victor Jalo. Născut în Republica Moldova, acesta este un țepar care a mai pus la punct în trecut afaceri de tip piramidal cu parfumuri și cu domenii online. Acum a născut o nouă escrocherie cu Torser-ul, un aparat care ar folosi principiile torsiunii (în fizică, spun specialiștii, nici nu există această teorie) prin care un corp este încărcat cu energie.
  Și escrocheria a mers, pentru că basarabeanul dă Torserele cu 240 de euro/bucata. „Am vândut cam 8.000 de bucăți din noiembrie și până acum”, se laudă Jalo la o întâlnire pe Calea Dorobanților cu un reporter EVZ, care s-a dat reprezentantul unui firme interesate să cumpere 1.000 de dispozitive.
  În momentul când i-am spus lui Jalo că aparatul este o prostie care nu funcționează, dar oamenii sunt naivi și îl cumpără, acesta nu a obiectat. Ba chiar ne-a zis cu zâmbetul pe buze: „Am avut doar 11 produse returnate și asta pentru că oamenii nu au mai avut bani să plătească”. Victor Jalo a și înstrăinat firma Neotek în acte, pentru a nu avea răspundere în fața legii. Mai mult, pe site-ul societății nu este trecută adresa sediului, iar comenzile se fac doar telefonic sau pe e-mail. Comanda ajunge la naivi prin poștă.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.