Categorie: Ponturi

Învaţă să conduci economic 2

Iată, că blogul bate ştirea. Un subiect promovat aici, a prins şi la Ştirile de maximă audienţă. Am reuşit să îl prind pe Claudiu David, pilotul momentului în Campionatul Naţional de Raliuri la o filmare derspre condusul economic. Dacă aţi ratat reportajul la TV, iată-l aici. Ce nu a încăput în ştire vă spun acum.

Maşina din imagini este, v-aţi prins, un BMW 118d. Nu l-am ales întâmplător, ci pentru că este şi World Green Car of the Year 2008. Iată cum ingineria motoarelor dusă la mare artă poate bate hibridele. BMW 118d face în mod obişnuit consumuri de 4,5 L/100km şi emisii de CO2 de sub 120g/km cu un motor de 2,0 litri şi 142 de cai putere. Mai mult decât suficient aş zice . Dezavantajele sunt însă la aspectul interior, destul de plasticos şi sărăcăcios. Nu cred că am văzut BMW mai “ieftin” la capitolul planşa de bord şi ornamente. Totul foarte uşor şi cât mai reciclabil. Cred că va trebui să ne obişnuim şi cu astea, dacă o dăm pe ecologie. Piesele de design interior mai pretenţioase sunt de obicei din lemn sau aluminiu şi necesită o procesare industrială costisitoare şi poluantă. Dar să nu divagăm exagerat de tare.

La final, un pont. Claudiu David mi-a povestit că se pregăteşte să deschidă o şcoală de condus. Nu de şoferi ci una de “defensive-driving” sau mai pe româneşte de condus repede şi sigur.