Întreabă-mă personal. Ne vedem diseară!

La invitaţia www.protv.ro , diseară răspund la întrebări despre taxa de poluare, recuperarea taxei vechi, a diferenţei dintre cea veche şi cea nouă şi BONUS, vă învăţ cum fentăm şi taxa de poluare, la fel de ilegală ca şi mă-sa. Ne vedem aşadar pe video-chat la www.protv.ro de la ora 20.00. Puteţi pune întrebări până la ora întâlnirii şi aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

10 Comments

 1. Salut George! Cu ajutorul oferit de tine am reusit si eu sa-mi aduc un BMW seria 3 din 99, si iti multumesc mult. Am o nelamurire: daca masina mea apare pe lista de la RAR ca euro 3 atunci e sigur euro 3? Schlussel Nr ala e la mine p brief 32 si am auzit ca tre sa fie minim 40 ca sa fie e3. Ma roade cam tare treaba asta ca e diferenta de 1000 de euro de la euro 2 la 3. Multumesc!

 2. salutare.
  Am inteles ca trebuie sa dovedesc data primei inmatriculari, eu am inmatriculat-o anul trecut si toate actele straine mi-au fost retinute. In cazul asta pentru a putea primii diferenta de taxa ce data iau astia in calcul, ca in talon si carte e doar anul fabricatiei si data la care am inmatriculat-o eu.Spun asta ca ei cer doar copie dupa talon, carte de identitate, factura si completarea cereri de restituire.
  multumesc.

 3. Incerc sa scap de una si dau de alta!!!
  Sitatia mea se prezinta cam asa(si nu e roz deloc!):
  În data de 3.04.2008 am depus la Serviciul Înmatriculari dosarul pentru înmatriculare.Dosarul a fost primit,verificat,copiile actelor originale au fost semnate si ştampilate “conform cu originalul “ , am achitat contravaloarea numerelor de inmatriculare si lucrătorul de poliţie a operat atât in fişa de înmatriculare cât şi pe talonul şi brieful din Germania „înmatriculat în România -3.04.2008” . Când am revenit(dupa 2 ore )pentru a ridica certificatul de înmatriculare şi plăcile cu nr. de înmatriculare mi s-a adus la cunoştinţă că înmatricularea nu poate fi efectuată ca urmare a lipsei dovezii de plată a taxei de primă înmatriculare(deşi la primirea dosarului aceasta nu fusese solicitată iar eu oricum nu o platisem-la sfatul avocatului),am primit actele depuse şi refuzul scris al SPC-RPCIV care nu era de fapt un NU clar ,ci preciza condiţiile în care se face înmatricularea şi faptul că dacă nu sunt respectate poate fi anulată. În data de 22.04.2008 am deschis 2 procese pentru obligarea Serviciului Înmatriculari la înmatricularea autoturismului fără plata taxei de prima inmatriculare- unul pe ordonanţă preş.(respinsă ca inadmisibilă deoarece adresa SPC-RPCIV nu se circumscrie definiţiei actului administrativ ,fiind doar o corespondenţă admin prealabilă),altul pe fond-contencios admin/”obligaţia de a face „în care am avut câstig de cauză-pronunţarea fiind în data de 4.06.2008 şi care obligă SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR-REGIM PERMISE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULAREA VEHICULELOR la înmatricularea autoturismului fără plata taxei de primă înmatriculare. Problema e ca pana la data de 30 iun hotararea nu era redactata,certificatul de grefa dus la Politie nu a fost luat in seama,au termen de contestatie 30 zile si…intre timp s-a scimbat legea-adica ei nu mai cer vechea taxa la inmatriculare ci NOUA TAXA DE POLUARE!!! Asa ca rezultatul e:un milion de nervi,timp irosit,bani pierduti cu procesul,masina tot neinmatriculata …plus ca trebuie sa platesc acu noua taxa.
  Ce pot face?procesul+noua taxa =cam tot cat era cea veche (3000 EURO)

 4. Am achizitionat o masina noua si acum trebuie sa platesc taxa de poluare care e mai mare ca cea de prima imatriculare, ai scris ca se poate fenta cum? Poate fenta oricine sau numai cei aflati in situatia achizitionarii unei masini second hand din afara?

 5. George , ne vedem diseara la videochat si din partea fannilor chatului pro ne bucuram ca vi diseara sa vorbesti cu noi.Saluta-l pe Mihai Moldovanu din partea mea si incearca sa stai mai mult decat o ora.:D

 6. pote ne lasi si noua aici ceva ponturi despre cum sa fentam TAXA DE POLUARE pentru ca din noi nu pot intra diseara pe chat,trebuind sa mearga la munca..multumesc!

 7. am achizitionat o masina noua OPEL ASTRA EURO2 din GERMANIA de fabricatie 1999 data 18 mai ,1700cm ,dizel .trebiue sa platesc o taxa de 6400 RONI .cum pot plati mai putin.Astept raspunsu .MULTUMESC

 8. buna
  stiu ca nu se mai plateste vama acum atunci cand aduci masina din afara , platesti doar taxa de prima inmatriculare.intrebarea mea este mai avem nevoie de certificatul eur1 sau de altceva?sau ne trebuie doar factura
  ?

 9. Buna ziua, ma numesc Petcu George, si am la dumneavoastra o intrebare:
  Am achizitionat ieri din Germania o masina Ford Focus, 2007,euro 4, 1,8 cm3 , diesel.
  Cat va fi taxa de poluare pentru masina mea ? Se va tripla asa cum se zice ?
  Multumesc anticipat.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.