Categorii: General, Ponturi

Internet nelimitat de la Orange… şi nu prea

Reclam comunităţii de români, care mai gândesc, pe numita Orange pentru reclamă mincinoasă. Permiteţi să vă atrag atenţia asupra incriminatelor abonamente de aşazis internet nelimitat cu viteze de până la 3,6Mbps.

Ia te uită ce au scornit.

Abonamente de trafic internet prin 3G sau EDGE şi GPRS, care conţin adjectivul “unlimited”, adică nelimitat. Acestea au însă un trafic maxim inclus în abonament, cel mai mare dintre ele, la 12 Gb. Această limită, care variază între 1,5 şi 12 Gb este numită absolut ilar “limită de utilizare rezonabilă”. Vezi poza.

 

Ce idiot o fi scornit o asemenea prostie în compania de telefonie portocalie, nu îmi pot imagina. Internetul lor este la fel de limitat, nu doar dpdv al limitei de trafic inclus în abonament ci şi prin conexiunea care lasă de dorit în multe situaţii. Din informaţiile mele, antenele operatorilor prioritizează conexiunile, lăsând loc în faţă apelurilor de voce, iar cele de date vin ultimele. Chiar şi aşa convorbirile pe mobil suferă de conexiuni proaste la orele de vârf în fiecare zi. Aşa se explică şi faptul că mă conectez cam greu la internet în timpul zilei de pe telefonul mobil prin 3G.

Să nu îmi fie luat în nume de rău, însă eu chiar îmi doresc un upgrade de internet nelimitat pentru abonamentul meu, însă nu cred că mă potrivesc în limitele astea “rezonabile”. Prefer să rămân aşadar nerezonabil şi voi folosi în continuare acasă serviciile unei reţele de cartier. Aştept însă cu interes abonamente bune, cu adevărat nelimitate şi acoperire 3G de calitate. Sau aştept primele reţele WiMax pentru toamna acestui an.