Instalațiile din #casabuhnici cu Ovidiu Tifui – Tips & Tricks

Așa cum spune și titlul, aceasta este o plimbare prin #casabuhnici în care Ovidiu Țifui ne explică de ce am făcut lucrurile într-un anumit fel și de ce să nu le facem așa cum spune ”toată lumea”. Dacă nu îl cunoașteți deja el este responsabil pentru toată instalația de apă, sanitare, încălzire, răcire și aerisire din casă. Îl găsiți pe pompedecăldură.eu dacă aveți nevoie de un un inginer foarte bun care se implică până la capăt.

A făcut o treabă foarte bună și foarte rapidă și de aceea l-am lăsat din nou singur cu camera să ne explice ce se întâmplă pe acolo. De fapt acesta este primul lui clip de unul singur, și l-am găsit noi în arhivă mai târziu decât trebuia. Este chiar în stadiul în care nu aveam absolut nimic montat în casă. Cred că abia terminasem cu ferestrele iar el începea treaba la zecile de metri de țevi și tubulatură specială.

Recunosc în sfaturile lui o greșeală majoră pe care am văzut că o fac mulți instalatori mai ales când lucrează cu țevi din PVC și cu garnituri de cauciuc. Folosesc o vaselină pe bază de petrol care în timp dizolvă garniturile respective și așa te trezești cu scurgeri de te miri unde, la doar câțiva ani după ce ai refăcut toată instalația. Sau ai construit casa.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

 1. Te rog sa te interesezi daca pompa de caldura cere curent la 380 v ptr perioada f friguroasa si ce consum are.
  Investitia pompei de caldura cu mentenanta necesara si durata de viata nu da un cost mai bun.
  De duce la o cheltuiala mai mare decat alta alternativa.

 2. Salut George,

  Poti sa spui cateva cuvinte despre sistemul de ventilatie? Ce capacitate, detalii despre tubulatura si dimensionare… Cum de nu ai facut si un put canadian?

 3. Salut,
  As dori sa stiu daca Ovidiu(firma de care apartine) se poate ocupa si de bransamente de apa si canalizare,asta pe langa instalatiile in casa ?Pentru ca eu in acest moment nu am un asemenea brasament(este vorba de o casa in sectorul 6) si astept de aproximativ de 1 an de zile dupa Apa Nova documentatia care numai vine odata.Rog din suflet daca ma puteti ajuta.

 4. Salut! Te-ai gandit sa utilizezi apa consumata la chiuveta ( la baie ) pentru vasul de WC? Adica apa din chiuveta sa se duca in vasul de WC, sau chiar apa de pe casa care se duce in bazinele de acumulare. Daca ai avut asta in plan, de ce nu s-a aplicat ? La fiecare tragere e vorba de minim 5 L de apa din retea, platita

 5. Salut George.Nu stiu daca ai aflat, dar Casa Arthur, nu e un proiect serios, e un proiect al unui om, cam bețiv după părerea mea, un pierde-vară care face niște lucruri penibile. Caută pe YouTube Casa Arthur o sa vezi ce lucru penibil construieste omul :))

 6. Salut ! Te-ai gandit ca apa folosita la chiuveta si/sau dus, sa fie folosita pentru vasul de wc ? Sau de ce nu, chiar apa de pe casa (care se duce in butoaiele din curte ) Daca da, de ce nu ai implementat metoda asta ? Daca nu, poate inca nu e tarziu sa faci asta.
  PS: Motivul cred ca este evident, apa din retea costa, stiu, nu mult, dar aici este vorba de +30 ani de folosinta !

 7. Buna ziua Dle Buhnici,

  Flicitari pt acest proiect extraordinar !!

  Deoarece intentionam sa contruim o casa similara cu a dvs ne-ar intersa daca ne-ati putea da mai multe detalii referitoare la companiile cu care ati conceput (arhitectura, etc), construit si finalizat proiectul:
  1. Numele companiilor si adresele lor;
  2. Numele persoanelor care lucreaza pt aceste companii dar care au fost direct implicate in proiect (ex: Dl Ovidiu Tifui, ing. Marius Șoflete, etc)
  3. Numele biroului de arhitectura a dnei arh. Raluca Munteanu

  Va dorim sa petreceti Sarbatori fericite in noua casa.

  Cristian

 8. Salut.
  Eu am tras apa direct dn canal si acum vreau sa reinoiesc instalatia si sa fac si ceva modificari la instalatie pana in casa , acum am in casa doar un filtru de ala cu sita si unu filtru de ala magnetic.
  Acum doresc la instalatia noua sa pun in serie 2-3-4- filtre ptr imbunatatirea apei care alimenteaza aparatmentul, ce filtre imi recomandati si in ce ordine sa fie puse ?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.