Categorie: Auto

Încă un model de țeapă pe site-uri cu mașini

Dai de o mașină mai ieftină pe net, după care îl contactezi în scris pe vânzătorul care nu are afișat număr de telefon. Iată ce răspunde:

“Buna seara,

Va multumesc pentru mesaj. Masina este in stare excelenta, tinuta in garaj si nu a suferit nici un accident. Kilometrajul este real si nu am avut niciodata probleme cu motorul (sau de orice alta natura). Masina arata si functioneaza perfect. Eu sunt primul proprietar, am cumparat-o din Romania si este înca inmatriculata RO. Locuiesc de o perioada impreuna cu sotia mea in Ungaria, in apropierea lacului Balaton.
Suntem un cuplu de pensionari (eu am 64 iar sotia mea are 62) si nu mai folosim masina atât de des. Majoritatea calatoriilor pe care le facem sunt cu avionul, asa ca o masina nu mai este utila pentru noi. De asemenea, am vândut casa noastra din Romania si am cumparat o ferma frumoasa aici în Balaton. Daca sunteti cu adevarat interesat, noi suntem gata sa facem o excursie în Romania si sa va cunoastem personal. Puteti lua masina pentru un test-drive si orice fel de inspectie.
Va rugam sa ne spuneti unde locuiti! Sunt sigur ca vom gasi un oras frumos în Romania pentru a stabili o intalnire, o regiune acceptabila pentru noi si pentru dumneavoastra in acelasi timp. Am incredere ca aceasta poate fi o afacere buna!

P.S. Sunt recunoscator daca putem continua conversatia noastra prin e-mail. Semnal mobil este slab aici, trebuie sa mergem mai mult de 2 km pentru o conversatie cat de cat buna.”

Treaba pute și dacă intri în joc va cere curând un avans “modic” în Euro. Țeparul e însă haios din mai multe motive:

1. Mai multe mașini ieftine au același proprietar cu același text de răspuns.
2. La ce are mobil, dacă nu îl poate folosi?
3. Ce români și-ar vinde casa să se mute în Ungaria lângă Balaton.
4. Ce pensionari pun anunțuri pe net și scriu așa de corect pe email?
5. Ce pensionari merg doar cu avionul?
6. “Sunt sigur că vom găsi un oraș frumos în România!” :)

Vă las pe voi să continuați lista…