Categorie: #casabuhnici

Încă mai crezi că o să rezolve altcineva poluarea? Citește, mai ales dacă lucrezi într-o companie.

Acest articol este personal. Ne privește atât pe mine câte și pe tine și mai ales pe copii și nepoții tăi, dacă nu începi de acum să faci ceva în privința asta.

Este despre a fi sustenabil, a folosi resurse regenerabile și mai ales despre a limita pe cât posibil mizeria de pe jos pe care o lăsăm să ne scape printre degete zilnic, praful și fumul din aer, gunoiul și plasticul din apă dar mai ales despre curentul, benzina și motorina irosite. Ai prins ideea. E despre poluare. Este mai important decât orice gând ai avea acum și e despre planeta asta verde și frumoasă pe care încă o mai avem sub control. Sau cel puțin așa vrea să creadă optimistul din minte, conectat în permanență la internet și speriat de schimbările climatice de pe tot globul.

Am demonstrat până acum că vreau să am o amprentă cât mai mică asupra planetei și acum te invit și pe tine să faci același lucru. Pare greu, însă cu puțin efort putem!

Acesta este motivul pentru care mă interesează atât de mult modul cum producem și consumăm energia electrică, și desigur, mașinile electrice. Ele reprezintă una dintre soluțiile prin care putem ajuta cât mai mult mediul înconjurător. În caz că nu știi, momentan acest tip de producție a energiei nu este prioritară pentru toată lumea, în special pentru țările mari, dezvoltate sau nu. Cărbunele, gazele și păcura reprezintă marea majoritate a producției și sunt incredibil de poluante.

Enel FocusOn Boston este evenimentul la care am participat acum câteva săptămâni și care mi-a deschis ochii și mai mult asupra soluțiilor care pot fi aplicate în direcția potrivită. Este o întâlnire la care lucrurile sunt luate foarte în serios, și se discută despre soluțiile ce pot fi aplicate acum și nu teorii științifice ce vor fi disponibile doar peste 10 ani.

La conferință chiar am întrebat dacă este chiar atât de rău precum știam eu, dar nu voiam să cred. Mi s-a răspuns, iar ce am auzit a fost exact de ce aveam nevoie.

Dacă dai click pe link-ul de mai sus vei vedea exact despre ce vorbesc.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.