În sfârşit, declinul

După ani de recorduri cu dublări ale vânzărilor şi o creştere echivalentă a dispreţului pentru client, piaţa auto face în sfârşit pasul înapoi în cazul autoturismelor noi. Înregistrăm o scădere de 1,6% şi îi aşteptăm să se domesticească şi să înveţe să vândă maşini aşa cum se face într-o ţară civilizată. Cu stocuri permanente, termene de livrare decente, gamă completă de modele şi motorizări în parcul de test-drive pentru clienţi, servicii post-vânzare de calitate. Mă refer aici la reţele de service-uri acoperitoare pentru teritoriul ţării şi „echipate” cu profesionişti, astfel încât să nu obligi un proprietar de Hyundai spre exemplu să vină la Bucureşti din Braşov pentru o revizie bună. De azi profiturile pentru mărcile auto nu vor mai veni din adaosurile la vânzarea maşinilor noi, ci din service. Aşadar alegeţi bine, testaţi multe maşini şi negociaţi consistent la cumpărare. Concurenţa pe piaţă a devenit deja feroce iar preţurile încep să arate în trend cu ce se întâmplă în lume.

Resurse utile, statisticile APIA pentru prima jumătate de an.

2008-05-sitmake

2008-05-analize

2008-05-total

informare-de-presa-piata-auto-mai-2008

Ultimele articole

Articole recomandate

4 Comments

 1. In anul 2006 , am vorbit cu un contabil si mi-a spus ca sunt adaosuri exagerate la masinile noi !
  Ma bucur ca a scazut cererea si poate asa se mai imbunatateste si oferta si creste respectul fata de client .
  In Europa de Vest , dealerii isi scot banii numai din service , nu din jupuirea clientului .
  Practic un dealer auto din Romania nu risca nimic , pentru ca cea mai mare parte a masinilor nu sunt pe stoc , chiar daca i se spune clientului ca este pe stoc , dar s-a dat si nu mai este , pentru ca cererea este in crestere .
  Asa ar trebui sa faca romanii si cu creditele ipotecare , adica sa nu se grabeasca sa faca un credit ipotecar si sa mai astepte toti cel putin sase luni , pentru ca peste un an sau doi preturile o sa-si revina la normal .
  Bancile au facut profituri uriase pentru ca fraierii s-au grabit sa se imprumute ca sa-si cumpere fel de fel de lucruri inutile .
  Am vazut si cocalari si cocalare ( cocalarii se numesc persoanele care mananca gaini moarte sau din gunoaie dar termenul s-a extins :) ) , care si-au cumparat IPhone , fara sa aiba internet pe telefon , dar trebuie sa stie lumea ca au iPhone .

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.