Îmi iau taxa înapoi… pe bucăţi

Vine 1 iulie, vin bănuţii înapoi acasă. Măcar o parte dintre ei. Dacă mai ţineţi minte, plătisem anul trecut o taxă de primă înmatriculare de 1092 Euro pentru un Euro4 de doi ani vechime. Bătaie de joc mi s-a părut aşa că am chemat Fiscul la bară. Mă judec cu ei deja de câteva luni şi am din nou termen la toamnă în procesul de recuperare integrală a taxei auto. Între timp statul ne-a promis diferenţa dintre taxa veche şi cea nouă, ca o măsură de bunvoinţă. Că poate aşa ne lăsăm probabil de procese. Acum să vezi dilemă. Îmi iau diferenţa de la stat sau aştept să se termine procesul ca să îi iau pe toţi. L-am întrebat pe avocatul Iulian Urban – „prinţul recuperărilor de debite” care mi-a dat vestea cea bună…

 Binenteles ca poti continua procesul doar pe diferenta ramasa, si poti chiar sa ceri si dobanda legala.

http://www.urbaniulian.ro/2008/06/26/conditionarea-restituirii-taxei-auto-de-inexistenta-unor-restante-fata-de-buget-este-ilegala-ghid-de-contestare-in-instanta/

 

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

 1. Dar ce se intampla in cazul in care taxa de prima inmatriculare pe care am platit-o in aprilie (aproximativ 540 eur) este mai mica decat noua taxa de poluare (aproximativ 630 eur) ? Tre sa dau diferenta? Pot in continuare sa sper ca voi recupera taxa de prima inmatriculare fara sa fiu obligat ulterior sa platesc taxa de poluare ?

 2. Am si eu o intrebare. Pentru un Logan 1.4, pe benzina, taxa de inmatriculare pana la 1 iulie e mai mica decat cea noua. Se mai poate plati acum (luni)? Sau trebuie sa o platesc pe cea de dupa 1 iulie, mai mare?

 3. Ma bucur ca ai dat fiscul in judecata !
  tariceanu se bazeaza pe faptul ca marea majoritate a romanilor prefera mai bine sa plateasca decat sa mearga in instanta !
  Avocat l-ai avut pe Iulian Urban ?
  Mergi cu procesul pana iti recuperezi banii !
  @Saiph , daca ai cumparat masina platesti pana la 1 iulie !

 4. Taxa se plateste o singura data, bob. Ai platit-o, sa fii sanatos. Daca asta te avantajeaza, mergi si plateste pana la i iulie. romania inedit, am apelat la firma lui Iulian Urban. Un avocat de la ei se ocupa de cazul meu, contracost. De mers, merg bineînţeles până la capăt.

 5. acum 1 luna George a zis ca isi face o caracterizare si nu a mai facut-o , sau o fi in lucru… daramite sa mai scrie si despre cum a fost la Bulgari. Poate nu e un subiect de care doreste sa isi aduca aminte, sau cine stie ?!?! Ce a fost , a fost , ce va urma vom vedea.

 6. daca se da o parte din taxa inapoi, de unde stim ce suma urmeaza sa primim inapoi daca acum taxa se calculeaza si in functie de emisiile de CO2? Exista un catalog pe care il putem consulta pentru a verifica ce emisii de CO2 are autoturismul , apoi sa aflam cat ar fi taxa acum si sa calculam diferenta ce trebuie sa ne-o recuperam?

 7. pana la urma nu era vorba sa se scoata definitiv taxa? se vorbea despre o lege in sensul asta prin parlament. Sau poate au adormit… dar despre rovigneta? ce se mai aude? nu se scoate si aia? inca o taxa in plus! offf!

 8. am si eu o intrebare! acum aproape 2 sapt am depus dosarul cu acte, pentru restituirea unei parti din taxa de prima inmatriculare, iar saptamana trecuta primesc prin posta de la Administratia Financiara un plic! care continea o hartie prin care imi cerea sa prezint in completarea actelor buletin sau carde identitate a primului proprietar ( de mentionat ca automobilul este adus din Olanda) si copie dupa prima inmatriculare a masinii! mi se pare total aberant avand in vedere faptul ca in momentul depunerii actelor am intrebat daca sunt in regula si mi s`a spus k da, sunt complete si ca trebuie sa ma prezint in 45 de zile sa`mi ridic banii! ce este de facut?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.