Idei românești care pot schimba lumea prin tehnologie – The Venture

© Mihnea Ratte
Sunt cât se poate de mândru de finaliștii români din The Venture. Am mai vorbit aici despre această competiție cu Tudor Cobălaș, finalistul de anul trecut care ne-a reprezentat cu cinste la New York. Simplu spus, The Venture este trambulina pe care pot sări spre succes business-urile cu impact social, adică oamenii care vor să schimbe lumea cu ideile și invențiile lor. Hai să vedem cine a ajuns în finală și cine a câștigat.


MIRA Rehab este o platformă medicală bazată pe Microsoft Kinect care încearcă să simplifice procesul de recuperare fizică cu ajutorul jocurilor video. Această alternativă este mai ieftină, relativ ușor de implementat și mult mai atractivă pentru pacienții care trebuie să facă exerciții recuperatorii acasă. Pe lângă pacienți și personalul medical poate beneficia de pe urma acestui proces simplificat.

Re.Flex este o companie care dezvoltă un produs de monitorizare și îndrumare în procesul de recuperare fizică. Re.Flex propune un sistem de senzori care urmăresc executarea corectă a exercițiilor de kinoterapie și menținerea unei relații constante cu kinetoterapeutul. Scopul este ca pacienții să își termine ședințele de recuperare necesare pentru a fi complet refăcuți.


Axosuits propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară a membrelor inferioare să se deplaseze altfel decât în fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant generează o listă lungă de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin trecerea la tehnologia Axosuits.


​uRADMonitor este un business care propune un produs inovativ, ce măsoară poluarea printr-o tehnologie dezvoltată de la zero, atât la nivel de software, cât și hardware. URAD oferă dispozitive de monitorizare potrivite instalării în gospodării, spații de producție sau birouri, dar propun și o infrastructură la nivel național.

​uRADMonitor a câștigat premiul de popularitate din etapa riomânească în urma votului de pe http://www.theventurevote.ro/

Iar marii câștigătorii sunt..​.​

SOWA​T​,​ ​compani​a​ care își dorește să rezolve problema accesului la apă potabilă ​cu sisteme fiabile, robuste și ieftine, pentru comunități mici. ​Stația transportabilă SOWAT produce 25-100 metri cubi de apă perfect potabilă în 24 de ore, pornind de la orice sursă de apă dulce, pentru 500 până la 5000 de persoane.​ Filtrul din instalația construită de ei este foarte ingenios dar, cel mai important, accesibil și refolosibil. ​

Pe​ ​Khaled Al Mezayen, româno-sirianul​ ​de la SOWAT​, cel​​ c​are vrea să aducă apă curată oriunde îl voi intervieva curând​ ​și veți vedea cum arată un altfel de generație de oameni de afaceri. Unii care nu văd doar excel-uri și profit ci mai întâi vor să facă un bine.

© Mihnea Ratte

Deocamdată vreau doar să îl felicităm și să îi urez tot succesul din lume pentru că ne va reprezenta în etapa globală The Venture și are nevoie de toată susținere noastră.

© Mihnea Ratte

© Mihnea Ratte

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.