Iar Volkswagen… made in Slovacia

Dacă mai aud un cuvânt despre maşini „nemţeşti” simt că explodez…

S-a luat decizia cu privire la locaţie/ investiţii de 308 de milioane de euro în Bratislava.

Volkswagen, a luat o decizie cu privire la locaţia unde se va produce gama “New Small Family”. Primele vehiculele din gama “New Small Family” vor fi livrate către clienţii din întreaga lume la începutul anului 2011. Producţia va asigura circa 1500 de locuri de muncă în Bratislava.

Primul studiu pentru aceste maşini economice de oraş şi-a facut debutul la cea de-a 62-a ediţie a Salonului Auto- (IAA) din Frankfurt, în 2007. Cea de-a doua versiune a conceptului a urmat la doar câteva săptămâni mai târziu, la salonul auto de la Tokyo – 2007. Iar la 20 de luni de la prezentarea primului studiu, Volkswagen a pus acum bazele producţiei viitoarei game “New Small Family”.
sursa: Volkswagen România

Apropo – ce maşini mai produce Volkswagen exclusiv în Germania? Nici una. Toate modele au cel puţin 50% din subansamble produse în alte părţi ale lumii. Spre exemplu tapiţeria în China, airbag-urile în România… Şi nu doar ei…

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

17 Comments

  1. Are dreptate @un cititor si completez cu suspensia pneumatica, faruri care urmareau curba, etc. Francezi chiar sunt maestri la motoare pe motorina. Ma rog, ar fi multe de spus cu privire la design s.a.m.d.
    Imi pare rau @eeebogdannnnn, dar chiar ai aratat ca habar nu ai nimic despre industria auto franceza! E ca si cum i-ai ignora pe rusi in cursa pentru cucerirea spatiului.

  2. La Bratislava se produc demult masini scumpe ca Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7. De fapt, acolo sunt construite ca ansamble.

    Nu vad problema ca VAG sa construiasca small family cars in Slovacia. In Slovacia produce si PSA modele Peugeout asa ca stindardele nationale tind sa paleasca. Japonezii produc demult in Europa…samd. Alegerea va apartine!!!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.