Iar testăm boxe de 3000 de euro – Bowers & Wilkins Formation

Bine ați venit în lumea pasionaților de audio, cei care pot cheltui și 3000 de euro pe un cablu de boxă de 3 metri. Mai ții minte când spuneam că audiofilia este o afecțiune gravă ce influențează grav cheltuielile unui pasionat?

Aici avem trei din cele cinci produse noi de la Bowers & Wilkins ce formează seria Formation. Wedge este boxa cu un design atipic ce se potrivește mai mult pe o comodă elegantă, și atrage atenția în orice casă sau apartament. Formation Bar este un soundbar multi canal, gândit pentru cea mai bună experiență de audio într-un home cinema iar Formation Bass este subwoofer-ul ce completează acest sistem.

Cine este Bowers & Wilkins?

Sunt englezi, sunt pe piață de mai bine de 50 de ani, și chiar dacă fac un număr redus de produse se axează în primul rând pe calitate. Au un centru de cercetare pentru toate produsele lor cu specialiști foarte pasionați și bine recompensați și produsele lor sunt destinate segmentului premium.

Formation reprezintă intrarea lor pe piața de boxe wireless, tot pe segmentul premium. Au întârziat intrarea pe acest segment pentru că știau că sunt câteva probleme ce trebuie rezolvate, mai exact, întârzierile de semnal între receiver și boxe, și mai ales între boxe. Ceilalți producători calculează latența  Mi-a plăcut că este singura boxă simplă carenecesară semnalului wireless și compensează întârzierea semnalului către unele dintre boxele unui sistem, Bowers & Wilkins însă au reușit să ofere o acoperire excelentă folosind mai multe antene în fiecare boxă sau receiver, în așa fel încât semnalul să fie exact așa cum trebuie, aproape perfect, dar fară probleme de conexiune.

Formation Wedge – Piesa de rezistență

Wedge este o boxă independentă, stereo, cu 5 difuzoare. Are un design atipic, potrivit pentru colțurile unei camere, da îi place la colț, la vreo 10 centimetri de perete, pe un stand frumos la 1 metru înălțime. Bine, merge să o pui și pe covor, pe parchet, unde vrei tu. Da, o să îți atragă privirile de fiecare dată când intri în cameră.

Wedge este formată din 1 difuzor de bass 15 cm, 2 de medii de 9 cm și 2 de înalte de 25mm, separate pe trei incinte dedicate. La fel sunt și amplificatoarele, tot dedicate, cu un maximum de 240W în total. Mi-a plăcut că este singura boxă simplă care chiar se aude stereo. Mai are și Bose și Sonos ceva similar, însă acelea sunt mono. Noi suntem ”construiți” să auzim stereo.

Se conectează la internet prin Wireless sau cablu de rețea, ori la un telefon sau poate chiar televizor cu Bluetooth 4.1 AptX HD. Nu îți recomand, rămâi pe WiFi unde calitatea audio este mai bună. Merge cu Spotify și cu AirPlay 2 și nu o să ai nici o problemă la acest capitol. Preț? 899 Euro, nu este ieftină, dar este cea mai ieftină dintre cele trei prezentate de noi astăzi.

Formation Bass – Super Bass într-o cutie mică, mică

Acesta este cel mai compact subwoofer la 250W pe care l-am auzit. La putere confirmă și cu greutatea de 10 kilograme iar la sincronizare se înțelege excelent cu Wedge. Ambele prin WiFi și poți trimite sunet pe o singură sursă odată ce le-ai împerecheat. Este atât de grea și pentru că are două difuzoare de bass puse cap în cap care ajung la un 20 Hz teoretic și un 45 Hz real. Îmi place, și se aude bine chiar și pus la colț, acolo unde nu prea se recomandă a se pune un subwoofer.

Aceasta vine pe locul doi la preț, 999 de euro, însă ușurința în configurare și stabilitatea conexiunii îi confirmă prețu

Formation Bar – Le creme de la creme pentru TV

Acesta este un soundbar dedicat, cu multe difuzoare, vreo șase mai exact, șase difuzoare frumoase cu orientări diferite 3x 25 mm pentru înalte și 3 x60 mm pentru medii/bass. Are o putere totală 6x40W adică 240W. La fel ca și Wedge, are vreo 5.5 kilograme, aceeași conectivitate WiFi, pe cablu sau cu cablu optic ori Bluetooth și știe și el Spotify Connect sau Airplay 2. Da, primește în gază și subwoofer-ul cu care fac o pereche foarte bună. Este și ceva mai scump, 1199 euro, însă se împerechează foarte bine cu un OLED de 65 de inci, așa cum l-am testat și noi de altfel.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Salutare,
    As vrea un clip despre conectivitate audio. Și altul alexa și celelalte produse similare.
    Pe mine m-ar interesa cum se poate face streaming de pe un singur device la mai multe sisteme audio, in același timp. Exemplu de la un tel/tableta concomitent la un sistem audio o alta boxa, portabile bluetooth speaker.. etc
    Mulțumesc baeți, nu v-am descoperit de mult dar va urmăresc si va felicit!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.