Categorie: GADGET

HUAWEI P30 PRO – PRIM CONTACT

Salutare și bine te-am regăsit cu noul Huawei P30 Pro, cel mai nou telefon de la Huawei care promite una dintre cele mai bune camere foto și video de până acum. Și asta pentru că au schimbat complet senzorul. Dă-mi voie să trec scurt prin specificațiile hardware ca să ne putem concentra pe camera foto. Pe scurt, avem același procesor rapid de pe Huawei Mate 20 Pro, Kirin 980, cu inteligență artificială și consum foarte mic de curent. 8 GB RAM și 256 GB de stocare la care mai poți adăuga un card NanoMemory, cele noi de la Huawei, dar pentru asta va trebui să renunți la unul din SIM-uri.

Ecranul este mare, chiar mai mare ca la Mate 20 Pro, 6.46 inci și este un OLED curbat. Spectaculos, mai ales că nu avem o rezoluție foarte mare, 1080×2340 pixeli. Suficient cât să nu observi pixelii dar să ai un telefon care se mișcă exemplar în orice aplicație sau situație.

Înafară de camera de selfie s-ar putea să nu mai observi nimic pe ecran, nici măcar lipsa difuzorului din partea de sus, pentru convorbiri. Asta pentru că sunetul se transmite cu tehnologie piezo, prin intermediul ecranului. Numai bine ca să auzi doar tu convorbirile cu interlocutorul, dar pentru asta va trebui să ții telefonul la ureche. Senzorul de amprentă este în ecran, acolo unde îi este locul și este foarte, foarte rapid.

Bateria este de 4200 mAh cu încărcare la fel de rapidă ca pe Mate 20 Pro, dar atenție, folosește încărcătorul și cablul din pachet pentru asta.

Acum, camere! Revoluția vine de la noua cameră Huawei Super Spectrum de 40 de Megapixeli. Cred că la acest moment Huawei își produce toate componentele pentru acest telefon, toate mai puțin display-ul. Vor ajunge probabil și acolo. Noul senzor are în loc de pixelii de verde unii pe galben. Astfel va avea o sensbilitate mai bună la lumină puțină și o acuratețe foarte bună la culori.

A doua cameră are 20 de megapixeli și este cea Ultra-Wide cu care poți fotografia chiar și o clădire de aproape. Nu mai trebuie să treci strada pentru asta. Sau poate toți prietenii cu care te vezi la munte, cu tot cu muntele și cățelul care s-a luat după voi la cabană.

Focalizarea este din nou unul din punctele forte la P30. Acesta folosește o nouă cameră, acea TOF camera (Time Of Flight) care măsoară toate toate planurile de adâncime din fotografie. Astfel, vei putea obține efectul de bokeh oriunde în imagine, indiferent de cât de aproape sau depare este obiectul sau persoana pe care vrei să o pui în valoare.

Ultima cameră are doar 8 Megapixeli, dar are zoom 5X optic. Iar dacă te întrebi cum a încăput un sistem de lentile atât de complex la o grosime de doar 8 mm camera cu zoom este de tip periscop, e așezată în corpul telefonului pe orizontală. Apropo, la 5X ai și stabilizare, chiar și la 10X. Pentru zoom 50x însă va trebui să pui telefonul pe un trepied. Partea spumoasă este la video, unde chiar și pentru 4K avem stabilizare hibridă și tot pentru această funcție se folosește și camera aceea deșteaptă de 40 de megapixeli.

Ah, mai are rost să îți spun că pe față are cea mai mare cameră de selfi pe care am văzut-o până acum? Doar 32 de Megapixel pentru cele mai reușite selfie-uri. Breathing Crystal, Aurora, Black sunt culorile pe care va fi disponibil și cred că cel mai mult îmi place desigur cel deschis la culoare, Breathing Crystal. Prețul va fi de 4399 lei pentru Huawei P30 Pro iar dacă îl iei la precomandă vine la pachet și cu noul Huawei Watch GT.

GALERIE IMAGINI HUAWEI P30 PRO