Categorie: GADGET

HANDS-ON – Acesta este Huawei P20 Pro, smartphone-ul cu 92 de megapixeli

Salutare și bine v-am regăsit! Astăzi avem vești proaspete despre noul Huawei P20 și P20 Pro. Da, acesta este smartphone-ul cu patru camere foto și 92 de Megapixeli în total. Da, a trebuit să folosesc un calculator pentru asta.

Proaspăt lansat, acum câteva minute dacă vezi acest clip la momentul publicării lui, și acestea sunt lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le știi despre el. Să începem! Hai pe blog!

Huawei P20 pe scurt (diferențe mici)

P20 și P20 Pro sunt cele mai noi și chiar cele mai performante smartphone-uri de la Huawei. Ne vom axa pe P20 Pro în acest clip, diferențele sunt destul de mici.

Pe scurt, P20 are un ecran de 5.8 inci de tip IPS, o baterie de 3500 mAh, 4 GB memorie RAM și 128 GB stocare. Va fi disponibil pe Negru, Midnight Blue și Pink Gold și are doar două camere foto pe spate. În rest este la fel ca frățiorul său mai mare P20 Pro.

Huawei P20 Pro – Liderul

P20 Pro este pe scurt, perfect comparabil cu Iphone X, doar că din ce am văzut, chiar mai bun. Și mai este și frumos. Atât pe negru dar și pe Midnight Blue și Twilight. Este chiar primul telefon care vine cu un spate din sticlă cu degrade de culoare. Nu, nu are wireless charging.

Avem un ecran de 6.1 inci de tip OLED cu un raport de 18.7:9 și rezoluție FHD+, adică 2240×1080 pixeli. Bateria este ceva mai mare, 4000 mAh și are doar 7.8 mm grosime. Chiar mai subțire ca P20.

La capitolul performanță avem un procesor Kirin 970, la fel ca Mate 10 Pro, care împreună cu cei 6 GB RAM și 128 GB de spațiu de stocare îl fac exact la fel de performant.

Acum, distracția majoră vine la capitolul camere foto. Sunt patru la număr, trei pe spate și una pe față. Cea frontală, pentru selfie, are 24 de megapixeli și reușește să facă lucruri impresionante din punct de vedere foto. Mai puțin la video unde deocamdată știe doar 720p. Hmm, sper că vine un update de software pentru că la câți megapixeli sunt acolo ar trebui să poată filma cel puțin 4K. Pe spate, cum spuneam, lucrurile se complică mai mult. Stai liniștit, îți explic eu cum funcționează.

Avem trei camere foto, cu senzori diferiți. Cea separată, boss-ul cel mare, este o cameră color cu 40 de megapixeli și cu un senzor de 1/1.7. Cred că cel mai mare de până acum. Stai liniștit, fotografiile vor avea vreo 10 megapixeli pentru că se crează o interpolare din cei 40, în raport de 4:1. Mai pe înțelesul tuturor, mai multă lumină, mai multă claritate pentru fotografii.

Apropo, Huawei spune că poate ajunge la ISO 51.200 cu această cameră, față de doar 6400 la competitori. Probabil se referă la iPhone X și la galaxy S9. Cred.

Celelalte două camere sunt, una pentru Zoom 3X optic și 8 Megapixeli, și cealaltă alb-negru de 20 de megapixeli, așa cum ne-a obișnuit Huawei până acum pe seria P cu două camere.

Partea frumoasă este că tu nu trebuie să îți bați capul cu care din camerele foto faci fotografii. Ele sunt strict legate de meniu, și în funcție de scenele pe care le alegi o va folosi pe cea mai bună pentru acea perspectivă. Sau chiar pe toate.

Huawei P20 și P20 Pro folosesc același sistem de inteligență artificială ca și Mate 20 Pro, și vor putea detecta chiar tipurile de mâncare. De post sau dulciuri de exemplu :) Ba chiar știu să identifice peste 30 de rase de câini, și multe alte scene la care nu te gândești acum.

La capitolul acumulator, stăm destul de bine. 3500 mAh pentreu P20 și 4000 mAh la P20 Pro. Și da, ambele suportă încărcare foarte rapidă la 5V cu 4A. Adică foarte, foarte rapidă și rece.

Acum, să discutăm despre notch. Despre mustață, despre perciuni. Era necesar? Nu prea, având în vedere că ambele modele au senor de amprentă pe față și odată cu Android 8.1 suportă și recunoaștere facială cu ajutorul camerei frontale. Da, ai auzit bine, acest update va aduce funcția de face unlock pe multe alte telefoane pe care va fi instalată.

E bine că îl putem ascunde totuși, dacă nu vrei să spună lumea că ai o copie de iPhoneX, una foarte reușită chiar din punct de vedere al design-ului și al materialelor din care este construit, o poți dezactiva din software. Nu dispare de tot, însă în stânga și în dreapta ei informațiile vor fi afișate cu text alb pe fundal negru. Nice touch Huawei! Nice touch.