Graffiti și mamuți augmentați

Parcă mai ieri alergam prin subteranele de la metrou cu ERPS, Serm și restul găștii de grafferi nelegiuți. Goneam pe întuneric printre liniile electrificate cu milioane de volți dar totul era sub control. Sub controlul adrenalinei. E o senzație wow să fii acolo unde orașul pulsează într-un fel altfel. Oamenii aceștia cu spray-uri și idei mi s-au părut întotdeauna fascinanți. După ce am stat de vorbă cu ei le-am înțeles ”preocupările” și cred că până și ”metrorexiștii” (cum le spun ei) au ajuns să îi simpatizeze pentru că au transformat trenurile comuniste vechi în niște cutii zgomotoase dar colorate.

Prezentul a venit însă peste ei. Paznicii și polițiștii sunt tot mai buni ori s-au decis grafferii să nu ”dea” la trenuri noi. Acum mai nou desenele reușite se văd cu un smartphone. Dacă ai văzut niște coduri QR cam ciudate pe la metrou, să știi că așa arată mai nou desenele graffiti. Orange a bătut palma cu artiștii străzii și le publică desenele în sunteran prin aplicația Orange Explorer. O găsești pentru Android în Google Play și pentru iOS în Appstore. Orice pasionat de graffiti are sansa sa se alature acestei expozitii cu un desen propriu. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti si sa realizeze un desen folosind aplicatia speciala de graffiti.

Și tot în aplicația Orange Explorer o să găsești vreo două surprize de la Antipa. Uite cum îți faci poze cu mamutul. Deschizi aplicația, scanzei codul QR, dai telefonul cuiva să te pozeze și aduni câteva zeci ori sute de like-uri. Spor la explorat.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.