Categorie: Slăbire

Goana după tricoul galben

M-am îngrăşat exact la timp ca să apar cu burtă în pozele din vacanţă. După câteva luni de „băiat subţire”, stress-ul, poftele şi mâncatul aiurea m-au prins din urmă. Din 12 kg pierdute (fără remuşcări), am recuperat 6.

Asta după ce schimbasem toată garderoba, nu neapărat din plăcere ci de nevoie pentru că la pantaloni coborâsem de la măsura 36 la 32, iar la sacou de la 52 la 50. Adică din XL devenisem un preafrumos M. Vechile haine semănau de acum a halate şi salopete prin comparaţie cu noua siluetă. Le-am dăruit ca o promisiune că nu voi mai avea nevoie de ele. Şi apoi, de ce să nu recunosc, după câţiva ani în care hainele „o idee” mai largi trebuiau să acopere defectul, acum aveam cu ce să mă prezint.

Problema este că tricoul galben nu a avut decât o perioadă scurtă de glorie, însă şi hainele mai nou începuseră să mă strângă. Nu intraseră ele la apă, ci eu în dulciuri şi mâncare. Şi cum nu am timp de sală… Chiar nu am, să nu credeţi că sunt chiar aşa de leneş, aşa că am revenit în biroul lui George Ciocodeică. Nu m-a dojenit, oricum nu mai avea de ce, pentru că eram deja dezamăgit. De mine însumi.

De două săptămâni am revenit la program. Uitasem cât de greu este în primele patru zile cu foamea şi poftele. Unde sunt Snickers-urile şi Twix-urie zilnice de pe la 4 aşa…, sandwich-urile cu pâine albă şi câte un Meltz din când în când? Exact ce credeam că va trece „pe sub radar” şi nu se va pune, s-a pus. Rău.

Aşa că, deşi a început sezonul reducerilor, mă văd pus în faţa unei încercări duble. Să îmi salvez silueta şi garderoba achiziţionată în ultimul an. Nu de alta, însă nu ştiu dacă m-aş mai suporta la 94 kg şi nici să schimb din nou hainele nu îmi permite bugetul.

Am revenit, vă spuneam, pe programul Herbalife construit de George C. şi acum, după două săptămâni am primele rezultate. Am închis ultimul nasture de la pantalonii scurţi şi mi-a dispărut guşa. Vă mai ţin la curent!

La final, trebuie să fac o precizare. În decembrie, la două luni după ce finalizasem prima tură a programului, am făcut o gastrită şi am fost la un pas de ulcer. Câţiva amici au pus-o pe seama produselor de la Herbalife pe care le luam. M-am interesat dacă este posibil aşa ceva şi după investigaţii amănunţite, unele chiar scârboase (endoscopie) am aflat că de vină sunt tot eu. Stress-ul accentuat de pe sfârşitul anului şi un reflux gastric (plus o diskinezie biliară) combinate cu mâncatul rar şi aiurea m-au dus în vizită la medic. Cel mai probabil, dacă eram în program la momentul acela, nu aş fi avut probleme, pentru că fibrele din shake şi ce mai e pe acolo ar fi dat stomacului ceva de „ronţăit” şi l-ar fi pansat când se autoflagela.