Galerie FOTO – O noapte la Monte Carlo

Dacă aș fi bogat, ceea ce nu este cazul financiar, și bătrân, treabă la care lucrez în fiecare zi, cred că m-aș simți ca acasă la Monte Carlo. Un oraș de prinți și prințese cărora le-a pierit zâmbetul inocenței pentru că a fost înlocuit cu tihna unei vieți de cetățean într-un orășel mitic, populat cu mai puțini milionari decât are Microsoft la Redmond. Oameni care au știut să facă bani mulți înainte să moară încercând, i-au câștigat sau i-au moștenit. Unii dintre aceștia încă încearcă să-i facă pulbere de stele la cazinoul omonim unde vin la volanul unor mașini care se bat pentru spectaculozitate cu Piața Dorobanți. Diferența este că aici nu sunt parcate doar în vremurile bune ultimele modele de Ferrari, Aston Martin, Maserati și alte banalități de serie precum Porsche, BMW, Mercedes ori Audi.

Așa am mai observat ceva interesant. Cum recunoști un monegasc autentic? Fie are o mașină nouă dar i-a făcut ceva să fie unică. Gen, a vopsit un Ferrari albastru deschis. Fie are una de colecție pe care o conduce la braserie. Fie are o mașină de oraș ”banală” precum un Smart, Twingo sau chiar Punto și o parchează în centru la valet cu 4EUR/oră. Sau poate astea sunt doar mașinile servitorilor…

Aventura la Monte Carlo continuă mâine cu o etapă spectaculoasă de WRC. Voi posta toată ziua pe facebook. Poze de aici și informații la cald sunt disponibile și pe pagina de facebook Michelin Romania.

Ultimele articole

Articole recomandate

17 Comments

 1. Remarc cu o oarecare ingrijorare modul in care au descoperit unii iluminatul ambiental la fatada.
  Probabil ca unii clienti ai hotelurilor de pe acolo ar trebui sa aiba la indemana, in bagaj, o masca de sudura, in cazul in care doresc sa arunce o privire afara, de la fereastra, pentru a admira fauna selecta ce se perinda la ore tarzii, prin noapte.

  • @Gheo – e mai puțin deranjant decât mașinile Ferrari care intră în șicană în treapa întâi. Sau cel puțin așa sună… E însă o vorbă care spune: ”When in Rome…” Așa că, dacă tot am ajuns aici la un hotel mitic dintr-o curbă omonimă, nu mă simt deloc deranjat. Sunt un musafir într-un loc special.

 2. am fost de vreo câteva ori la monte carlo, bineînţeles ca doar in trecere ca altfel nu ai cum, doar daca cine ştie cum ai reusit deja sa faci primele câteva milioane bune de euro.oraşul este superb şi mam hotărât ca şi tine george, sa ies la pensie acolo! distracţie plăcută!

 3. Cati dintre noi nu ar vrea sa-i doara coastele de la cuplul unor astfel de masini? Masini cu turatii gatuite numai de limitarile mecanice ale fiarelor, ca nu cumva sa devina ultrasunete :P

  PS: Iarta-mi nesimtirea pentru gluma nemeritata care urmeaza, probabil e invidia, omeneasca de altfel, dar nu mai bine l-ai cataloga drept mistic, hotelul, ca sa nu isti nici o confuzie? Nu m-am putut abtine, sa vedem acum daca te poti tu abtine sa nu apesi pe un anume buton.

 4. George Buhnici, imi cer scuze ca am scris gresit „fan-boy”.
  Si te asteptam cu noi review-uri la produse de IT si masini.
  Si sa nu uiti sa faci un test drive la noua Dacia Logan 2 si Sandero 2.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.