Categorie: Auto

Galerie FOTO – O noapte la Monte Carlo

Dacă aș fi bogat, ceea ce nu este cazul financiar, și bătrân, treabă la care lucrez în fiecare zi, cred că m-aș simți ca acasă la Monte Carlo. Un oraș de prinți și prințese cărora le-a pierit zâmbetul inocenței pentru că a fost înlocuit cu tihna unei vieți de cetățean într-un orășel mitic, populat cu mai puțini milionari decât are Microsoft la Redmond. Oameni care au știut să facă bani mulți înainte să moară încercând, i-au câștigat sau i-au moștenit. Unii dintre aceștia încă încearcă să-i facă pulbere de stele la cazinoul omonim unde vin la volanul unor mașini care se bat pentru spectaculozitate cu Piața Dorobanți. Diferența este că aici nu sunt parcate doar în vremurile bune ultimele modele de Ferrari, Aston Martin, Maserati și alte banalități de serie precum Porsche, BMW, Mercedes ori Audi.

Așa am mai observat ceva interesant. Cum recunoști un monegasc autentic? Fie are o mașină nouă dar i-a făcut ceva să fie unică. Gen, a vopsit un Ferrari albastru deschis. Fie are una de colecție pe care o conduce la braserie. Fie are o mașină de oraș ”banală” precum un Smart, Twingo sau chiar Punto și o parchează în centru la valet cu 4EUR/oră. Sau poate astea sunt doar mașinile servitorilor…

Aventura la Monte Carlo continuă mâine cu o etapă spectaculoasă de WRC. Voi posta toată ziua pe facebook. Poze de aici și informații la cald sunt disponibile și pe pagina de facebook Michelin Romania.