Printre sutele de clădiri cu zeci de mii angajați din campusul din Redmond (Seattle), Microsoft deține și un ”building” mai special la adresa ”One Microsoft Way”. Așa cum un orășel merită o primărie, parcări și pompieri, așa are nevoie și de un muzeu. Te las pe tine să descoperi valoarea fiecărei poze. Îți spun doar că fiecare a însemnat o revoluție adevărată la momentul ei și că ne influențează și azi felul în care ne așteptăm să funcționeze orice gadget.
Ba chiar te provoc să recunoști cât mai multe și pun la bătaie un premiu simbolic pentru cel care aduce cea mai interesantă informație despre device-urile din poze. Tare mult mi-ar plăcea să aduc în studio măcar 3-4 dintre ele pentru un test istoric.
Sa pui acolo tableta Surface, e un act de curaj, nu cred ca aduce nimic nou tableta celor de la Microsoft, conceptul a existat dinainte, iar Windows 8 ala pentru tablete nu prea a prins de minune. In rest intr-adevar, impresionant, mai bine puneau o discheta cu Windows 1.0, de acolo a fost un mare inceput.
@Ionel – așa m-am mirat și eu în legătură cu Surface. Ar fi fost un act de curaj să pună un iPad sau un PDA.
Cam prăfuite exponatele astea, la propriu…! :D
Deci, care a fost primul gadget? :)
Telefonul mobil este cel mai interesant, mai ales ca a fost facut de motorola, cei de la at&t nefiind foarte fericiti. In ’73, Martin Cooper (managerul Motorola din acea vreme), oficia primul apel de pe un telefon mobil, chiar pe strazile din New York. Dupa parerea mea, acesta a fost un pas foarte mare pentru omenire.
Prima persoană care a folosit un telefon mobil în adevăratul sens al cuvântului este Marty Cooper, la acea vreme inginer în cadrul companiei Motorola şi care este astăzi considerat părintele de-facto al telefoniei mobile. În data de 3 aprilie 1973, acesta l-a sunat pe colegul şi rivalul Joel Engel, şeful departamentului de cercetare din cadrul Bell Labs, spunându-i că tocmai l-a sunat de pe un telefon mobil adevărat din inima cartierului Manhattan.
Aparatul folosit a fost Motorola DynaTAC 8000x, care a devenit ulterior primul telefon mobil disponibil pe piaţă la un preţ de 3995 USD, sau aproape 10.000 de dolari în valoare actualizată. Acesta cântărea 1,13 kilograme, avea o înălţime de 23 de centimetri, folosea 30 de plăci cu circuite integrate şi oferea o fabuloasă autonomie de… 20 de minute, după care eraţi nevoiţi să aşteptaţi nu mai puţin de 10 ore pentru o încărcare completă.
Ca şi în ziua de astăzi, probabil că cineva s-a plâns la acea vreme de specificaţii, însă opţiunile din 1973 nu erau prea bogate. :)
defapt este si primul telefon fabricat ,,,motorola..
Printre poze, am fost surprins sa vad o consola de jocuri.Cand eram copil, un prieten al parintilor mei, a adus din America o consola asemanatoare(pe la mijlocul anilor ’80). Mi-am adus aminte de cele cateva ore jucate(nu prea mult, ca-mi stric ochii!!!).Merci, George.
In imagine este prima versiune a consolei Atari 2600 lansata in 1977 iar aspectul a fost pastrat in mare parte si in versiunile ulterioare din anii ’80.
Printre exponatele muzeului ar trebui sa fie si tableta Microsoft prezentata in 2000 http://www.microsoft.com/en-us/news/features/2000/nov00/11-13tabletpc.aspx
In legatura cu ce ai pus in acel link ( stirea de la Pro TV ), Apple inca nu a murit din fericire si face investitii in invatamin in U.S.
http://www.apple.com/education/profiles/essa/#video-essa
De ar fi si asa in toata Romania, chiar si in scoli din comune si sate. :)
GTX9000 – Nu stiu daca e investitie a Apple, nici macar nu conteaza. Dar uita-te nene ca ala e un caz la 100k de scoli, poate chiar mai putin. Nu vorbesti de un trend aici. Si da-i tu taranului roman iPad si iPod sa vezi daca nu le vinde ca sa ia furaje pentru porci. Gandesti si tu … Vezi sa nu te doara mintea de la povestile astea frumoase.
salut gerge imi poti da si mie un sait bun de cumparat tel iti multumesc marian zamfir