FUN AND GAMES, MEDICI DE GROAZĂ, INFLUENȚA TIKTOK, OPENAI FURĂ, 1 APRILIE, ÎN SPAȚIU #CURIOSITY 269

Salutare și bine ați revenit la o nouă ediție! Azi avem o combinație explozivă de umor, tehnologie, politică și povești care te fac să te întrebi dacă lumea n-a luat-o un pic razna. Așează-te comod, pentru că avem multe de povestit!

Începem lejer, cu o selecție de meme-uri de 1 aprilie, direct de la companii care încearcă să fie amuzante – unele reușesc, altele… mai puțin. Dar râdem, pentru că urmează un subiect care sigur ne lasă cu gura căscată: un loc de parcare evaluat la 45.000 de euro! Apoi, pentru relaxare, ai chef de un Sheep Challenge?

Revenim la lucruri serioase: cazuri medicale care te pun pe gânduri – de la compresă uitată în pacient, până la experiențe cu medici inconștienți. Uneori îți dorești ca totul să fie o glumă… cu AI. Dar nu e.

Între timp, George a pățit ceva și merită menționat. Avem și câteva glume cu ștaif, dar și situații periculoase în trafic – cineva a întors pe contrasens chiar în fața noastră.

În plan social, discutăm o controversă religioasă și cum campaniile politice sunt influențate subtil (sau nu). Iar dacă tot vorbim despre protecție online, recomandăm un VPN de încredere – Surfshark.

Pe partea de business, vin noutăți de pe GB.ro, surprize pe WinWin.fit (șosete și mâncărică, combinația perfectă) și o mențiune specială pentru cei de la Coffeehouse.ro. Plus, un proiect pro bono cu AIESEC.

Geopolitic, tensiunile nu scad: Rusia respinge propunerile SUA, se fură grâu din Ucraina, SUA aplică taxe și… face mulți bani din Europa.

Dar hai să visăm și frumos: vrei să devii „șeic” pe energie? Cristian Onețiu vine cu un plan pentru 2025.

La tech: vine Galaxy S25 Edge, Amazon lansează sateliți, trimitem mail-uri criptate, purtăm ochelari de la Meta și… da, sunt boți AI și pe Tinder.

Finalul ne poartă prin povești fantastice – de la Studio Ghibli, CAT-GPT, la continuarea filmului FRAM și… o știre din China: cipuri implantate în creier și un oraș construit de BYD.

Încheiem cu un dialog despre România ca proiect, alături de Dumitru Borțun.

O ediție completă, cu tot ce trebuie. Hai să începem!

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.