Categorie: Auto

FOTO și VIDEO – Cursa de 24H de la Le Mans – partea 2 – Parada Piloților

Le Mans 2013 Pilot Parade (www.buhnici.ro)

Despre Mercedes SLS, Lamborghini Aventador, Bugatti Veyron sau Ferrari F12 auzim și vedem des câte ceva. Dar o Ginetta, Vencer, Wiessman, Gillet sau Pagani vedem sau auzim mai rar… Și unele și altele vin și stau la rând în același loc. La Parada Piloților dinaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans. Și se așează și ele în rând cu automobile dintr-o epocă mult mai glorioasă a automobilului. La fel de glorioasă ca tinerețile unor domni care încă se mai cred cavaleri sau domnișoare care se cred prințese ale nailonului.

Prototipuri mai mult sau mai puțin reușite se întâlnesc cu concepte noi în care se investesc multe zeci și sute de milioane de euro. Scopul este să impresionezi publicul dar, mai important de atât, să îl convingi că ești în avangarda tehnologiei și că vei pune câte ceva din aceste mașinării ale visurilor în automobilele pe care le scoți pe piață. Aici se văd unele dintre ideile la care lucrează proiectanții și pe care cu mult noroc le vom vedea peste 8-10 ani pe mașinile viitorului. Ți-am făcut un playlist de clipuri care să te țină ocupat pentru următorul sfert de oră cel puțin…

Vencer Sarthe

Spania GTA Spano și un Ferrari F12 gălăgios

Renault Alpine și Bugatti Veyron dau startul Paradei Piloților Le Mans 2013

Renault Alpine A110

Pagani Zonda PS

Și încă o dată Zonda

Mercedes SLS 6.3 AMG

Lamborghini Aventador a dat spectacol pe verde cu un sunet de motor plin de… inspirație

Koenigsess Agera – ca și Spania are un nume foarte românesc

Ginetta G60 – încă un fel de româncă, Ginuța!

Gillet Vertigo – ca lama de ras doar că mult mai scumpă și fără un ”e”

Fisker Chassay

Bugatti Veyron

Ferrari F12

Da, așa este. Nici o mașină electrică nu a luat startul în cursa de la Le Mans. Modele acestea au fost doar de spectacol. Bătălia la titlu se dă tot între un diesel – Audi și un hibrid – Toyota. Dar despre cursă și mașinile de pe circuit, în postarea următoare.

Mulțumiri Michelin România.