FOTO și VIDEO – Cursa de 24H de la Le Mans – partea 2 – Parada Piloților

Le Mans 2013 Pilot Parade (www.buhnici.ro)

Despre Mercedes SLS, Lamborghini Aventador, Bugatti Veyron sau Ferrari F12 auzim și vedem des câte ceva. Dar o Ginetta, Vencer, Wiessman, Gillet sau Pagani vedem sau auzim mai rar… Și unele și altele vin și stau la rând în același loc. La Parada Piloților dinaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans. Și se așează și ele în rând cu automobile dintr-o epocă mult mai glorioasă a automobilului. La fel de glorioasă ca tinerețile unor domni care încă se mai cred cavaleri sau domnișoare care se cred prințese ale nailonului.

Prototipuri mai mult sau mai puțin reușite se întâlnesc cu concepte noi în care se investesc multe zeci și sute de milioane de euro. Scopul este să impresionezi publicul dar, mai important de atât, să îl convingi că ești în avangarda tehnologiei și că vei pune câte ceva din aceste mașinării ale visurilor în automobilele pe care le scoți pe piață. Aici se văd unele dintre ideile la care lucrează proiectanții și pe care cu mult noroc le vom vedea peste 8-10 ani pe mașinile viitorului. Ți-am făcut un playlist de clipuri care să te țină ocupat pentru următorul sfert de oră cel puțin…

Vencer Sarthe

Spania GTA Spano și un Ferrari F12 gălăgios

Renault Alpine și Bugatti Veyron dau startul Paradei Piloților Le Mans 2013

Renault Alpine A110

Pagani Zonda PS

Și încă o dată Zonda

Mercedes SLS 6.3 AMG

Lamborghini Aventador a dat spectacol pe verde cu un sunet de motor plin de… inspirație

Koenigsess Agera – ca și Spania are un nume foarte românesc

Ginetta G60 – încă un fel de româncă, Ginuța!

Gillet Vertigo – ca lama de ras doar că mult mai scumpă și fără un ”e”

Fisker Chassay

Bugatti Veyron

Ferrari F12

Da, așa este. Nici o mașină electrică nu a luat startul în cursa de la Le Mans. Modele acestea au fost doar de spectacol. Bătălia la titlu se dă tot între un diesel – Audi și un hibrid – Toyota. Dar despre cursă și mașinile de pe circuit, în postarea următoare.

Mulțumiri Michelin România.

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. SUPERBE !!! De vis !!!

    ”Amarat” ala cu Vencer-ul :) N-a avut bani de numere de Zoll rosii, pe mai multe zile; si-a luat pentr 5; in 24 sunt gata :)) Apropos, avea voie sa iasa cu ele din Germania ? :-p

    Distractie placuta !!!

  2. Foarte sugestiva ultima poza :)). In rest, ce sa mai zici… un paradis zic eu… nu sunt cuvinte ca sa descrii frumusetea la asemenea masini…

  3. Lupta se da intre un diesel hibrid care este audi si un benzinar hibrid toyota dar specifica la ce clasa ptr. ca fiecare in clasa lui are castigatori si specificatii diferite de la greutate la nr. de cilindrii, capacitate ssmd. Lupta de care vorbesti se da in categoria LMP 1. In le mans series exista 4 clase de masini diferite.

  4. Apropo prototipul are 880 kg, asta spune tot, care are notiunea cifrelor stie ce poate aceasta masina sa faca dar totusi ramane un prototip pentru ca asa ceva nu poti pune pe sosea este aproape criminal, nu performanta ci doar sunetul ar ingrozii pe majoritatea. Acest prototip a fost scos de Renault ptr. a aniversa 50 de ani de la conceperea modelului alpine 110 care prin anii ”50-”60 rupea tot si bine inteles sa asi arate renault muschii, acelui prototip la forta si kg, greutatea ce o are nu-i sta in fata nici veyron cum de altfel si la plecare a fost la fel, a plecat primul la parada.

  5. Apropo cine se intreaba cum poate fi asa usora masina la un motor asa puternic si sa reziste fortelor g care sant uriase avand in vedere relatia greutate-putere, raspunsul este simplu, toata caroseria este fibra de carbon, pentru cei care nu stiu fibra de carbon este mai dura si mai rezistenta decat otelul dar extrem de usoara.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.