FLORIN CUJBA despre MITURI vs METODE VERIFICATE – CUM AJUNGI LA 100 DE ANI „PE PICIOARE” – Florin CujbA #IGDLCC 232

AȘA AJUNGEM LA 100 DE ANI, SĂNĂTOȘI!

Florin Cujbă nu este un simplu antrenor de fitness. Este proprietarul unei clinici la care vin oameni de toată vârstele și cu toate tipurile probleme de mobilitate. E un adevărat strateg în arta de a trăi bine. În timpul discuției noastre din cel mai recent episod IGDLCC, Florin mi-a deschis ochii asupra unor aspecte ale sănătății și ale vieții pe care, trebuie să recunosc, le-am neglijat și eu, de multe ori până la vârsta de 40. Ce n-aș fi dat să aud vorbele acestea și să le și cred la 20 sau măcar 30 de ani.

Acum, probabil vă întrebați de ce ar trebui să vă pese de sfaturile lui Florin, aparent doar un antrenor de fitness, când voi aveți propria viață, propriile probleme și propriile aspirații. Ei bine, simplu – pentru că, indiferent de vârstă, de ocupație sau de stilul de viață, cu toții ne dorim, în adâncul sufletului, să trăim mai mult, mai bine și mai fericiți. Și cine ar putea să ne ghideze mai bine pe acest drum decât un om care și-a dedicat întreaga carieră descoperirii secretelor longevității?

Am vorbit despre metabolismul nostru, acest motor invizibil care ne ține în funcțiune și ne dă energie. Florin mi-a explicat cât de important este să avem grijă de acest aspect, prin mișcare, prin alimentație corectă și prin anumite obiceiuri sănătoase. Practic, dacă vrem să ne bucurăm de o viață lungă și plină de vitalitate, trebuie să ne asigurăm că acest motor funcționează la capacitate maximă.

Un alt aspect surprinzător pe care l-am discutat a fost postura. Da, ați auzit bine – felul în care stăm și ne mișcăm poate avea un impact imens asupra sănătății noastre. Florin a atras atenția asupra unor probleme comune, cum ar fi scolioza, cifoza sau lordoza, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot duce la complicații serioase. Concluzia? Să fim atenți la corpul nostru și să corectăm din timp orice dezechilibru.

Discuția cu Florin Cujbă a atins și un subiect mai sensibil – recuperarea post-operatorie. Florin a subliniat cât de importante sunt procedurile de terapie și recuperare după orice intervenție chirurgicală, fie că vorbim de o simplă hernie sau de o operație mai complicată. Aparent, tensiunile care rămân în corp după o operație ne pot afecta ani de zile, așa că e esențial să avem grijă de noi și după ce ieșim din spital.

Dar poate cel mai interesant aspect discutat a fost legat de creier și de sănătatea mintală. Da, știu, sună ciudat să vorbești despre creier cu un antrenor de fitness, dar Florin mi-a deschis ochii asupra importanței de a ne antrena și mintea, nu doar mușchii. El recomandă provocarea cognitivă constantă, prin jocuri, prin învățare continuă, prin activități care ne mențin creierul în formă. Cum spunea el, „funcțiile cognitive sunt la fel de importante ca și funcțiile fizice”.

Și acum, probabil vă așteptați să vă spun care este secretul suprem al longevității, nu? Ei bine, îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu există o formulă magică. După cum a subliniat și Florin, cheia stă în disciplină și consecvență. Indiferent de cât de mult ne-ar plăcea să găsim o soluție rapidă, un fel de elixir al tinereții eterne, adevărul este că alegerile pe care le facem zi de zi sunt cele care contează cu adevărat.

După discuțiile noastre anterioare, Florin Cujbă chiar lucrează acum la o nouă metodă, un fel de blueprint pentru o viață lungă și sănătoasă. Sunt sigur că va fi ceva revoluționar, dar până când va fi gata, haideți să punem în practică sfaturile pe care ni le-a dat deja. Haideți să ne mișcăm mai mult, să mâncăm mai inteligent, să avem grijă de postura noastră, să ne antrenăm creierul și, mai presus de toate, să fim consecvenți în alegerile noastre.

Știu, sună mai ușor de zis decât de făcut, dar vă promit că merită efortul. Eu unul am început deja să aplic câteva dintre sfaturile lui Florin și, deși nu pot spune că am devenit brusc un supraom, simt deja o diferență în energia și în starea mea generală.

Deci, dragii mei, aceasta a fost povestea mea de azi. Sper că v-a plăcut și că v-a inspirat măcar un pic. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, vă invit cu drag să ascultați întreaga discuție cu Florin Cujbă pe canalul meu de YouTube. Vă promit că veți descoperi lucruri interesante și, cine știe, poate chiar veți găsi propriul drum către o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai fericită.

Până data viitoare, să auzim numai de bine și, cum spunea și Florin, să ne vedem sănătoși și fericiți la 100 de ani! Dacă aveți propriile secrete sau sfaturi pentru o viață lungă și sănătoasă, abia aștept să le descoperiți în secțiunea de comentarii. Haideți să învățăm unii de la alții și să creștem împreună!

Poți asculta interviul în format audio chiar aici pe blog sau îl poți descărca:

„Metoda Eleven” este aici – https://youtu.be/jPDnjEmnZSk

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.