Fizician, chimist, medic, jurnalist!

Buna! Am si eu o intrebare:Cand erai la scoala care erau materiile tale
favorite???

Sergiu

Salut Sergiu,

M-ai făcut nostalgic…

La cămin – așa se chemau pe atunci grădinițele cu program prelungit – unde mă lăsau părinții opt ore cât mergeau ei la fabrică, am descoperit că îmi place Veronica, educatoarea și „lapte-gros”. Glumesc. Mă descurcam bine și la pătrățele și cercuri dar nu îmi amintesc ce făceam cu ele. Cel mai bun eram la catapultat mazărea cu lingura.

În generală și gimnaziu am luat numai premiul 1. Pe bune. Și nici nu am fost tocilar. Până în trimestrul 2 dintr-a opta când am început meditațiile nu am tocit niciodată pentru că învățam din plăcere. Cel mai mult îmi plăceau pe atunci matematica (mai ales geometria), fizica și limbile străine adică franceza și rusa.

În liceu m-am stricat… Nu am mai luat decât premii slabe sau mențiuni. Le-am și uitat, dar am fost olimpic la chimie organică și engleză pe care le-am îndrăgit. Mi-au mai plăcut biologia și româna. Am făcut liceul la LSN în Brașov, C.D. Nenițescu pe atunci și trebuia să devin doctor. M-am răzgândit într-a 12-a și am dat la jurnalistică.

Dar asta e altă poveste…

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

3 Comments

  1. Interesant George:) Felicitari, si mie mi-a placut foarte mult chimia organica si am ales in final sa dau la medicina. acum sunt in anul 6 si nu imi pare rau. sper sa pot pleca cat mai departe in europa sau in alta parte unde meseria imi este respectata. Geometria era foarte captivanta si iti punea mintea la contributie. Oricum ai ajuns un om de succes si te felicit pentru acest lucru. parintii tai cred ca sunt mandri de tine. BRavo!

  2. Un subiect foarte interesant George! Desi ai cochetat cu multe activitati, e bine ca ai gasit un drum si acela cu succes.

    Ca materii mi-au placut foarte mult limba si literatura romana, engleza, franceza, economia si botanica, unele si datorita profesorilor exceptionali. De aceea sunt convins ca dascalul are un rol esential pentru ca elevii sa-si insuseasca materia respectiva cat mai repede si cat mai placut.

  3. La paragraful cu generala si gimnaziu suntem la fel. Cu exceptia rusei, care in anii 90 a fost inlocuita cu engleza.
    Si la fel, in liceu m-am stricat. Anturajul domne :)
    Intr-un final, felicitari pentru decizia buna!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.