Categorie: Auto

VIDEO și FOTO Festivalul vitezei Goodwood 2014 – Raiul are circuit!

FOS
Mașinile nu sunt doar niște fiare. Dacă le iubești așa cum le iubesc și eu, știi că unele au suflet. Imaginează-ți cum m-am simțit un weekend la Goodwood Festival of Speed. Un fel de magazin Lego dar întins pe zeci de hectare, cu mulți copii-adulți care umblau cu lacrimi de bucurie în ochi.

George Buhnici @ Goodwood 2014

Ca să înțelegeți importanța evenimentului: e un fel de Mecca. Sau o zi de sarbatoare religioasă unde creștinii merg să se închine la moaște. Doar că moaștele sunt circuitul. Altă diferență e că enoriașii conduc mașini de sute de mii de euro. Unii de milioane… Hai să le vedem pe aproape toate. Te avertizez că urmează câteva zeci de minute de video și vreo 800 de poze care îți vor ocupa foarte probabil restul zilei. Enjoy!

Goodwood a luat nastere in 1993, o cursă de un minut, la deal, adică hill-climb. La scurt timp a ajuns podium de lansare pentru mașinile super-sport, prototipuri și rarități sexy.

Acest SIN R1 a fost lansat weekend-ul trecut. Are 525 de cai-putere și poți să ți-l comanzi pentru șosea sau circuit. Am stat de vorbă cu Rosen Daskalov, un bulgar simpatic din spatele companiei păcătoase.

Te mai las fără glas vreo 5 minute cu acest Chionigzec One:1. (Koenigsegg)

E o mașină foarte puternică. Prinde 400 kmh. În localitate ți-ar lua permisul de 7 ori. În Elveția, ți-ar confisca și copiii. Dar o vezi rulând cu cauciucuri obișnuite? Am stat de vorbă cu Pascal Couasnon, director al diviziei Motorsport la Michelin. Unul din oamenii care sfidează gravitatea.

Sebastien Loeb a câștigat ediția de anul acesta, cu un Peugeot 208 GTi. Însă, toți sunt câștigători. Mașinile pe care le-ați văzut la Goodwood sunt rezultatul unei munci titanice. Alan McNish, inginer Audi și fost pilot de Formula 1 ne spune despre viitorul motorsportului. Vedem deja motoare mai mici, propulsoare diesel, mașini de curse hibride și electrice:

Hai să uităm viitorul, pentru că poate fi dezamăgitor. Bucură-te de momentul trecutului:

Preferatele mele sunt însă acestea, mașini vechi, păstrate exemplar.

Ai o galerie foto infinită. Așează-te confortabil pentru vreo 800 de poze. Dă pe fullscreen și derulează la stânga. Te aștept apoi la comentarii cu modelele pe care le-ai recunoscut. Te premiez cu un rucsac și o șapcă.

Mulțumiri Michelin pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment.

Koenigsegg One:1 (buhnici.ro) on Make A Gif

make animated gifs like this at MakeAGif