Cel mai important sfat l-am primit de la tata: ”Înconjoară-te de oameni buni, apoi pune alți oameni să îi verifice, și pe alții să îi verifice pe cei din urmă.” Așa am făcut, iar astăzi, vă prezint doar o mică parte din echipa #casabuhnici, profesioniști într-un domeniu stăpânit încă de „nea” și „merge și-așa”. Fiecare dintre cei de mai jos merită respect și recunoaștere. Merită și salarii ca afară pe care ajung deja să le câștige, tocmai pentru că merită. Cu toții trebuie să învățăm să cerem și să așteptăm calitate. Trebuie să ne reamintim că suntem prea săraci să plătim puțin pentru lucrurile de valoare.
Știam ce echipă avem la #casabuhnici iar proiectul celor de Huawei, #TheFaceofRomania, mi s-a părut oportunitatea perfectă să îi scoatem în față pe cei mai buni, pe cei mai inimoși, adică pe cei care merită respect. Împreună facem o treabă românească, adică deșteaptă, sustenabilă și de calitate. Așa promovăm și noi Fața României, fața aceea pe care vrem să ne-o amintim.
Pentru aceasta am început colaborarea cu Huawei și vom folosi modelul P10. Modul portret se pretează perfect pentru ce aveam nevoie, adică fotografii care să arate profi dar să fie făcute direct în șantier cu oameni ocupați care nu au timp să stea la cadru.
Să începem.
#tatabuhnici – Nicolae Buhnici
Pe canicula de iulie, a lăsat umbra și răcoarea din casa de la Brașov ca să mă ajute pe mine să îmi fac casă. Este acolo de fiecare dată când am nevoie de el. Mă bazez pe tata mai ales când sunt plecat de pe șantier și mă suprinde în fiecare zi cu ceva nou. Odată cu un pumn de mure culese de pe lângă gardul viu pe care l-a plantat și apoi salvat de buruieni, altă dată cosind iarba vecinei mai în vârstă ca să nu ne năpădească puful și scaieții. Trage de mine să îmi dea un blid de mâncare la prânz și stă cu ochii pe șantier la ore ciudate. L-am echipat cu o lanternă monstruoasă și aprinde „soarele” și pe la 3 dimineața când patrulează.
#tătărucă – Nicușor Tătărucă
Meseriașul care ascultă indicațiile lui Șoflete, și care a bătut aproape toate cuiele din #casabuhnici. Cu mâna lui. El este cel care se ridică de la masă și ne îndeamnă la treabă ca să nu avem timp de o siestă prelungită. Păi nu? Facem treabă ori nu facem treabă? Mai are timp să îți spună și o povață când te vede mai amărât, sau pur și simplu să îți zâmbească pe sub mustașă și să te bată ușor pe umăr. E pasionat de lemn și tratamente cu produse naturale. O să vedem împreună ce îi poate mâna pe fațada din lemn.
#gogoașă – Marius Ciucheș
Cel mai descurcăreț și mai harnic om de pe șantier. Nu stă să se întrebe cum am ajuns în situația aceea ci cum să o rezolvăm mai repede și mai bine. Odată îl vezi înșurubând la pereții interiori, iar când întorci puțin privirea e deja sus pe schelă și dă indicații pentru planșeul acela care pare să nu se așeze. În plus, mai este și inimos din cale afară. Șoflete l-a convertit pe șantierul nostru de la betoane la lemn și este deja un profesionist al caselor din CLT.
#mamaluișoflete – Mihaela Ricu
Este o doamnă, din toate punctele de vedere. Ne-a surprins în fiecare zi cu altceva. O ciorbă delicioasă de perișoare, o friptură de porc cu piure sau o gustare rece cu brânză și slănină de casă aduse tocmai de la Galați. Este și cea care nu ne-a lăsat să muncim ca bezmeticii cu stomacul gol. Nu vrei să o superi pe doamna Mihaela și să îi spui că nu vii la masă. Nu când are ciorbă cu tarhon.
#șefulațevi – Ovidiu Țifui
Dacă vrei să faci o casă în 2017, gazele nu mai sunt o idee modernă. Viitorul este verde, așa că am ales o pompă de căldură, panouri solare și alte chestii atât de complicate încât a trebuit să eliberez un hard de memorie ca să le ingestez în creierul meu. Din fericire nu trebuie să le știu doar eu pe toate. Ovidiu este cel mai hands-on specialist pe încălzire în pardoseală, recuperare de căldură, panouri radiante și solare pe care l-am găsit. Și el vine de la Cluj. #coincidențe?
#omulcuvata – Emilian Grigore
Emilian, avem o problemă! Vrem vată bazaltică de 300 mm grosime. Și multă. Iar Emilian s-a dus la fabrică și i-a convins pe colegii lui să facă ceva ce nu știau că se poate. Asta numesc eu profi. Sunt puțini oameni pe care îi poți păstra ca prieteni după un șantier, iar Emilian e unul dintre aceștia.
#neanicu – Nicu Stan
Câți dintre voi vă știți vecinii? Cu câți sunteți prieteni? Câți vă dau ceapă, roșii și un blid de ciorbă când #mamaluișoflete nu e pe zonă? Nicu Stan este al șaselea bunic.
#buhnici – George Buhnici
Subsemnnatul îi adună pe toți nu ca să stea sub același acoperiș, ci ca să construiască acoperișul. Lista continuă și cu alte personaje din povestea #casabuhnici. Îi vom cunoaște împreună de aici înainte cu #faceofromania #casabuhnici.
Salutări tuturor! Sunteți o echipa super! Cat despre proiectul case pot spune ca sunt fara cuvinte! Felicitări!
Dacă voi construi o casa în viitor, sigur voi apela la voi!
Succes în continuare și numai bune!
Cu drag,
Adrian B.
Salut. As dorii sa iti sugerez ca si copacel un Trandafir Japonez eu am avut asa ceva in casa este foarte frumos nu face mizerie si la o temperatura si lumina ca la tine in casa o sa ai flori in permanenta pkus ca poate fi altoit astfel poti avea flori de culori fiferite pe fiecare creanga sau cum am avut eu pe cele trei ramuri principale am avut 3 nuante de rosu cu 2 tipuri de flori.
Nu am vazut intre oamenii de baza sau nu………. Dirigintele de Santier (legea 10/1995 republicata si actualizata) de ce??? Pai cred ca raspundea la majoritatea intrebarilor pe care un proprietar si le pune ce e bine si ce nu….Asta era primul pas sa alegi omul care este avocatul tau in relatia cu constructorul , cu proiectantul, etc.
Constructiile nu se invata de pe google, ca altfel nu ar mai fi nevoie de facultati….OK??
De unde stii daca ceva este facut bine sau cat de bine lucreaza un om ???? dupa spusele unuia sau altuia, sau cat de bine ti se pare ca arata consultand Google????Asta este ca medicina pe internet. Pentru a fi diriginte in primul rand esti inginer….adica facultate, apoi iti trebuie cam 5 ani de santier ca sa fii primit in examen, apoi trebuie sa treci acele examene, …..deci iata un minim de 10 ani de munca si studii. Oare citind pe google si primind sfaturi mai mult sau mai putin de specialitate echivaleaza cu 10 ani de meserie???
Dupa parerea mea este o aventura sa faci casa fara sa consulti un specialist in domeniul ……..Ma indoiesc ca taranii care se ocupa cu munca campului construiesc Smartfon dupa indicatiile google
Salut George, stiii cumva daca Marius ar fi disponibil sa ajute cu constructia unei case similare (din CLT)? Multumesc.