Exclusiv – lecţii de „defensive driving”

claudiu-david.jpgAşa cum v-am promis acum câteva zile în postarea Noul BMW M3 – exclusiv la buhnici.ro revin cu lecţii de condus corect şi rapid. Pilotul Claudiu David îţi arată poziţia potrivită la volan, astfel încât să fii tu „Regele Şoselelor”. După lecţia asta eu unul mi-am mai ridicat puţin scaunul şi l-am apropiat de pedalier. Văd mai bine, controlez mai bine şi simt mai bine maşina. Claudiu mi-a promis că va face şi cursuri de „defensive driving” aşa că m-am înscris deja pe listă :).

Partea întâi. Poziţia corectă la volan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fFiCyrS6WNA]

Partea a doua. Plecarea eficientă de pe loc.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dDD2VaQURPc]

Urmează partea a treia. Condusul propriu zis. Aşa că nu uitaţi să reveniţi cît mai curând pe https://buhnici.ro.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

  1. Eu am invatat ca, atunci cand apesti total pe ambreiaj genunchii ambelor picioare trebuie sa fie pe aceeasi linie sau mai bine spus sa existe acel balans al picioarelor apesi acceleratia si ridici ambreiajul.Daca ai piciorul de pe ambreiaj foarte intins exista posibilitatea sa nu faci corecta acceleraea(adica sa accelerezi f. puternic) si in acelasi timp ridicarea piciorului de pe ambreiaj sa o faci prea lent sau prea rapid. Poate imi dai dreptate,nu-i asa?

  2. Te gandesti ….
    Da,dar de obicei piciorul cu care apesi ambreiajul este mai intins decat cel cu care apesi acceleratia(pe acceleratie nu trebuie sa apesi la fel de puternic ca si pe ambreiaj)

  3. salut! toate chestiilea astea cu pozitia la volan se aplica doar in cazul pilotajului de finete unde trebuie sa fi cat mai aproape de senzatiile care ti le acorda masina. chiar si atunci un este relativ pentru ca fiecare conduce asa cum se simte bine si in felul in care poate sa simta masina mai bine:wx gronholm:conduce foarte aproape de volan si sus fata de alti piloti din wrc. conduci asa cum te simti in largul tau ( in cazul mainilor pe volan sunt de acord cu pozitia propusa pentru ca te poate ajuta sa eviti incidente.

  4. pilotii de raliuri iau in general dreapta cu oversteer, practic rotind apoi volanul la stanga pt a pastra masina pe trasa [in cazul asta vireaza dreapta doar la inceputul curbei]

    stanga lafel … virand la dreapta mare parte a curbei

    poate de asta le-a incurcat :)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.