MINCIUNI, MANIPULARE și RELAȚII – EMANOIL DRAGANESCU #IGDLCC 234

Vă invit astăzi să descoperiți unul dintre cele mai interesante interviuri pe care le-am realizat despre miniciună, manipulare și… tot felul de oameni care ne stau în frunte. L-am avut alături pe Emanoil Drăgănescu, de care probabil nu ai auzit încă. „Manu” este specializat în comunicare și antrenarea celor care vorbesc în public. Îmăreună am abordat subiecte de la manipularea și autenticitatea în relații, până la provocările comunicării în era social media și impactul inteligenței artificiale asupra interacțiunilor umane. A fost o discuție care m-a făcut să privesc cu alți ochi dinamica relațiilor interumane și să conștientizez cât de importante sunt încrederea, altruismul și echilibrul în viață.

Emanoil Drăgănescu este genul de om care te inspiră prin simplul fapt că îți vorbește. Are o perspectivă unică asupra lumii și o capacitate incredibilă de a analiza în profunzime mecanismele psihologice care ne guvernează comportamentul. M-a impresionat felul în care a disecat conceptul de manipulare, explicând cum se manifestă ea încă din copilărie și cum ne influențează relațiile de-a lungul vieții. Am discutat despre nevoia umană fundamentală de validare și statut, despre cum ne raportăm la ceilalți și cum încercăm, conștient sau nu, să le influențăm percepțiile. Suntem cu toții copii, într-un fel…

Un alt subiect care m-a captivat a fost cel al autenticității – o calitate tot mai rară în lumea de astăzi, în care social media ne-a obișnuit să proiectăm o imagine idealizată a noastră. Emanoil a subliniat cât de important este să rămânem fideli propriei identități, să ne asumăm atât punctele forte, cât și vulnerabilitățile. Doar așa putem construi relații bazate pe încredere și respect reciproc. Eu rămân totuși sceptic la acest capitol pentru că autenticitatea nu este ceva fix sau constant. Eu nu sunt același mereu și nu am ambiția de a spune ce sunt doar de dragul de a fi… autentic.

Mi-a plăcut însă în mod deosebit felul în care a vorbit despre rolul comunicării non-verbale în crearea unei conexiuni autentice cu ceilalți. De la postura corpului și gestică, până la tonalitatea vocii și contactul vizual – toate acestea transmit mesaje subtile, dar esențiale în dinamica relațiilor. Unii ar spune că asta înseamnă să manipulezi cu eleganță și finețe dar Manu m-a făcut să conștientizez cât de mult contează să fii atent la aceste detalii atunci când interacționezi cu cineva, fie că e vorba de o discuție one-to-one sau de un discurs în fața unui public numeros.

Ca să devebim aplicați, am analizat câteva figuri controversate, precum Elon Musk sau Mark Zuckerberg, încercând să înțelegem ce anume îi face să fie lideri carismatici, dar în același timp greu de urmat ca model. Concluzia la care am ajuns a fost că, dincolo de viziune și determinare, un lider autentic trebuie să aibă și o doză zdravănă de empatie și integritate morală. Altfel, riscă să devină un autocrat care sacrifică bunăstarea celorlalți în numele „binelui suprem”.

Pe parcursul celor două ore și jumătate de dialog, am atins și multe alte subiecte, de la evoluția inteligenței artificiale și impactul ei asupra umanității, până la importanța altruismului și a cultivării sensului în viață. Vă invit așadar să ascultați acest podcast, fie că optați pentru versiunea video de pe YouTube sau cea audio. Sunt convins că veți descoperi, la fel ca mine, un izvor înțelepciune și inspirație în cuvintele lui Emanoil Drăgănescu. În același timp, sper ca discuția noastră să vă provoace la introspecție și să vă determine să priviți cu mai multă luciditate propriile relații și comportamente.

Nu uitați să lăsați un comentariu cu părerea voastră și să distribuiți acest podcast cu prietenii care ar putea aprecia o discuție onestă despre psihologia umană și dinamica relațiilor. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine și vă doresc să aveți parte de relații frumoase, bazate pe încredere și respect. Până data viitoare, să aveți un mind-set sănătos și cât mai multe interacțiuni umane autentice.

Poți asculta interviul în format audio chiar aici pe blog sau îl poți descărca:

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.